Haberler

Sinop'ta "2. Etli Kazan Pilav Şenliği" Düzenlendi

Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneğince 2. Etli Kazan Pilav Şenliği düzenlendiBahçeler mevkinde gerçekleştirilen etkinlikte, folklor ekibi tarafından Selanik yöresine ait oyunlar oynandı.

Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneğince 2. Etli Kazan Pilav Şenliği düzenlendi

Bahçeler mevkinde gerçekleştirilen etkinlikte, folklor ekibi tarafından Selanik yöresine ait oyunlar oynandı. Vatandaşlara Balkan Türklerinin kültürüne has kazanlarda pişirilmiş etli pilav, lokma tatlısı ve ayran ikramında bulunuldu.

Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği Başkanı Kenan Aral, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının kültürlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirterek, "Programımıza Bafra, Alaçam, Yakakent, Tekkeköy, Gerze ve Ayancık ve diğer ilçe ve köylerimizden çok sayıda dernek başkanı ve yöneticiler katıldı. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenliğin amacı 2 ve 3'ncü kuşak mübadiller olarak geçmişimizle kültürel bağlarımızı koparmamak, örf, adet gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak." dedi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise bu tür etkinliklerin ülkenin zenginliği olduğunu ifade ederek, şenliğine katılanların güzel bir gün geçirmeleri dileğinde bulundu.

Şenlik, Balkan türkülerinin seslendirildiği konserle son buldu.

Programa, Vali Vekili Ekrem Yaman, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Baki Ergül Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title