Haberler

Sinop "Feshane Tanıtım Günleri"Ne Hazır

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İstanbul’da 11-14 Aralık’ta yapılacak “Sinop Tanıtım Günleri”ne hazır olduklarını söyledi.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İstanbul'da 11-14 Aralık'ta yapılacak "Sinop Tanıtım Günleri"ne hazır olduklarını söyledi.

Vali Köşger, 11-14 Aralık'ta Feshane'de İstanbul'da düzenlenecek olan "Sinop Tanıtım Günleri" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Köşger yaptığı konuşmada, "İstanbul'a ilk defa gidiyor. Sinop İstanbul'da aslında Türkiye'nin en önemli illerinden birisi en çok nüfusu olan illerinden birisi. Üç yüz yetmiş bin Sinoplu hemşerimiz belki daha fazla İstanbul'da ikamet ediyor. Ama şimdiye kadar Feshane'de herhangi bir etkinlik yapılamamıştı. İlk defa Sinop gurbet sılayla buluşuyor ve İstanbul'la kucaklaşıyor. En mutlu şehir Sinop İstanbul'a gidiyor diyoruz. Bununla ilgili hazırlıklar yaklaşık birkaç aydır devam ediyor bir aydır yoğunlaşarak devam ettik ve hazırız, çok güzel bir tanıtım olacak inşallah" dedi.

Vali Köşger konuşmasının devamında tanıtım günlerinde neler olacağını da anlattı. Köşger şunları söyledi: "10'unda Beşiktaş meydanında start alacağız. Orda bir hamsi festivaliyle başlıyor iş. Bu hamsi festivalinde çeşitli Türkiye'nin ilgisini çekecek yarışmalar vs. düşünülüyor. Arkasından o günün akşamında İstiklal Caddesi'nde bizim Sinop'ta her Ramazan büyük bir sevinçle mutlulukla icra ettiğimiz 'Helesa' Şöleni olacak. Orda İstiklal Caddesi'nde Sinoplu hemşerilerimizle Helesa'yı yaşatacağız bir kere İstanbullulara Helesa'nın ne olduğunu göstermiş olacağız. Ertesi günde Feshane'de başlıyor programımız. Esas resmi açılışımız 12'sinde Cuma günü saat 14.00'de protokol açılışı orda olacak. Biz tabi başından itibaren Feshane'de olacağız festival boyunca da İstanbul'da Feshane'de olmaya devam edeceğiz. Orda hemşehrilerimizle Sinoplularla ve tüm İstanbullularla kucaklaşmayı bekliyoruz." - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title