Haberler

Sinop'da Yaz Sezonu Yaşanan Çevre Kirliliğine Tepki

Turizm sezonunun en hareketli döneminin yaşandığı Sinop'ta, ortaya çıkan çevre kirliliği Belediye Başkanı Baki Ergül'ün tepkisine neden oldu.

Turizm sezonunun en hareketli döneminin yaşandığı Sinop'ta, ortaya çıkan çevre kirliliği Belediye Başkanı Baki Ergül'ün tepkisine neden oldu.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, yaptığı yazılı açıklamada, turizm sezonunun en hareketli döneminin yaşandığını Sinop'ta merkez Akliman bölgesinde ve halk plajlarındaki kirliliğin oldukça can sıkıcı bir durum ortaya çıkardığını belirtti.

Nüfusun 200 bin rakamlarına ulaştığı Sinop'ta belediye ekiplerinin artan çöplerle mücadele ettiğini vurgulayan Ergül, açıklamasında şunları kaydetti:

"Temizlik ekiplerimizin iki katına çıkartıldığı ve çalışma saatlerinin uzatıldığı bu dönemde ekiplerimiz bu kirlilik ile mücadelede oldukça zor anlar yaşamaktalar. Halk plajlarında yaşanan kirlilik ve Akliman'da yaşanan kirlilik ile mücadelede ortaya çıkan tabloda vatandaşlarımız çöplerin içinde pikniklerini yapmaları ve denize girmeler ide tabloyu daha da acı hale getiriyor. Belediye ekiplerimizin her an bu bölgelerde temizlik yapmasının mümkün olmadığını bilen vatandaşlarımızın çöplerini ısrarla piknik yaptıkları alana bırakmaları ve denize girerken kuma gömmeleri işin başının eğitimden mi geçtiğini veya herkesin başında bir bekçi ya da zabıta mı bulunması gerektiğinin takdirini siz değerli vatandaşlarımıza bırakıyoruz."

Belediye temizlik ekiplerinin bu bölgelerde yaptıkları çalışmaların devam ettiğine değinen Ergül, gelecek sezon bu görüntülerin ortaya çıkmaması için gerekli bilgilendirme ve tedbirlerin alınacağını sözlerine ekledi. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Baki Ergül Akliman Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title