Haberler

Sinop - Boyabat Belediye Başkanı, 'Kutsal Topraklar' ve 'Ümmetin Lideri' Sözlerinde Israrlı

Boyabat Belediye Başkanı, 'Kutsal topraklar' ve 'Ümmetin lideri' sözlerinde ısrarlı Sinop'un Boyabat İlçe Belediye Başkanı AK Partili Şefik Çakıcı, geçen ay bir şenlikte Rize için kullandığı "Kutsal topraklar" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği "Ümmetin lideri" sözlerini savunduğunu belirterek, "İsteyen isteği gibi anlayabilir" dedi.

Boyabat Belediye Başkanı, 'Kutsal topraklar' ve 'Ümmetin lideri' sözlerinde ısrarlı

Sinop'un Boyabat İlçe Belediye Başkanı AK Partili Şefik Çakıcı, geçen ay bir şenlikte Rize için kullandığı "Kutsal topraklar" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği "Ümmetin lideri" sözlerini savunduğunu belirterek, "İsteyen isteği gibi anlayabilir" dedi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, geçen 17 Ağustos'ta katıldığı Bayat Köyü şenliklerinde yaptığı bir konuşmada, "Rize'den çok güzel misafirlerimiz var. Biliyorsunuz Rize kutsal topraklar, Ümmetin liderinin memleketi Rize. Onlara da hoşgeldiniz diyorum" sözleri bazı sosyal paylaşım siteleri ve haber sitelerinde yayınlandı. Bu sitelerde kutsal toprakların Mekke ve Medine, ümmet liderinin ise Hz.Muhammed olduğu belirtilerek Başkan Çakıcı'ya tepki gösterildi. Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, şöyle dedi:

"Orada Cumhurbaşkanımızı kastederek konuştuğum cümle ve Rize'nin kutsal yer olması farklı farklı anlamdadır. Konuşmanın içeriğine baktıysanız, orada misafirlerimizi onurlandırmak adına onu söyledim. Fakat Tayyip Erdoğan ve Türkiye, ümmetin lideridir. Bunu savunuyorum sonuna kadar. Türkiye'de şu anda ümmete liderlik yapacak bir ülkedir. 'Lider' diyoruz. Peygamber lider değildir, peygamberdir. Lider farklı. İsteyen istediği gibi anlayabilir. Lider farklıdır, Peygamber farklıdır. Mevcut dünyada yaşayan liderlerden konuşuyoruz. Mevcut şu an Türkiye önemli bir lokasyondur, İslam alemi için. Türkiye lider bir ülkedir. Onun lideri de şu an yaşayan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanımız fanidir. Ondan sonraki seçilecek Cumhurbaşkanı da yine aynı liderliği devam ettirecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şefik Çakıcı Boyabat Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title