Haberler

Sinop 1 Milyondan Fazla Turist Hedefliyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2013 yılında yapılan "İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti" anketine göre "Türkiye'nin en mutlu insanlarının" yaşadığı Sinop, yılda 1 milyonun üzerinde turiste ev sahipliği yapmak istiyor.

GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2013 yılında yapılan "İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti" anketine göre "Türkiye'nin en mutlu insanlarının" yaşadığı Sinop, yılda 1 milyonun üzerinde turiste ev sahipliği yapmak istiyor.

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'un "küçük ve mutlu şehir" özelliklerinin turizm için çok önemli bir faktör olduğunu söyledi.

İçine kapalı toplumlarda turizme bakış açısının farklı olabileceğini vurgulayan Çetinkaya, "Sinop doğal liman olması sebebiyle devamlı farklı kültürlere sahip insanları bünyesinde barındırmış. O nedenle kentin altyapısı olduğu kadar halkı da turizme çok hazır durumda" dedi.

Şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin kendilerini aile ortamında hissettiklerini dile getiren Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Artık şehirler çok büyüdü. İnsanlar birbirlerinden uzaklaşıyor. Sinop'ta ise aile gibi herkes birbirini tanıyor. Dolayısıyla dışarıdan gelen insanlar unuttukları, aradıkları o sıcaklığı burada hissedebiliyor. Evlerin birinci katlarında demir parmaklıklar yok veya bir manav gece tezgahının üzerine ince bir örtü sererek evine gidebiliyor. İnsana güven veren bir ortamı var. Bu da doğanın, iklimin, tarihin yanında turizme dönüştürülen önemli bir olgudur. Bu bizim açımızdan hakikaten bir şans olarak önümüzde duruyor."

"1 milyona rahatlıkla ulaşacağız"

Vali Çetinkaya, 2014 yılında 910 bin ve 2015'in ilk yarısında 400 bin turistin Sinop'u ziyaret ettiğini bildirdi.

Mevcut verilere göre yıl sonunda 1 milyona rahatlıkla ulaşacaklarına işaret eden Çetinkaya, "2015 yılının ilk altı aylık verilerine göre yıl sonunda 1 milyon rakamına rahatlıkla ulaşacağımızı öngörüyoruz. 200 bin nüfuslu bir şehrin yılda 1 milyon turiste ev sahipliği yapması fena değil ama hedefimiz bunu daha da artırmak. Çünkü Sinop potansiyeli ile kısa sürede söz konusu rakamı ikiye, üçe katlayabilecek kapasiteye sahip" diye konuştu.

Çetinkaya, kente gelen turistin en fazla ziyaret ettikleri mekanların Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi ile Erfelek Tatlıca Şelaleleri olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Çetinkaya Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title