Haberler

Bakan Sinirlioğlu: Türkiye, Kürdistan'ın İlerlemesinden Yana

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani bir araya geldi. Sinirlioğlu, "Türkiye, Kürdistan'ın ilerlemesinden yanadır" dedi.

Irak'taki temaslarına devam eden Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. Sinirlioğlu, Türkiye'nin Kürdistan'ın ilerlemesinden yana olduğunu söyleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

2 TARAF DA HEMFİKİR

IKBY Başkanlığı resmi sitesi görüşmenin detaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamaya göre Sinirlioğlu ile Barzani arasındaki görüşmede Ortadoğu'daki son gelişmeler, Suriye'deki iç savaş ve terörle mücadele konuları ele alındı. İki tarafın da gelişmelere karşı sürekli iletişim halinde olma konusunda hemfikir olduğu belirtildi.

'ERDOĞAN'IN SELAMINI İLETTİ'

Sinirlioğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Barzani'ye ilettiği bildirildi. Açıklamada konuşmasına yer verilen Sinirlioğlu'nun Kürt bölgesindeki gelişmeye ve ilerlemeye değinerek, " Türkiye, iyi komşuluk ilişkilerine sahip olduğu Kürdistan bölgesinin kalkınmasından ve ilerlemesinden yanadır. Türkiye, Kürdistan bölgesindeki istikrarı ve güvenliği destekliyor. Ayrıca Kürdistan bölgesi ile olan ilişkilerimizi her açıdan genişletmek ve derinleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

'BARZANİ TEBRİK ETTİ'

Barzani'nin de 1 Kasım seçimlerinin başarılı geçmesi nedeniyle Sinirlioğlu'nu tebrik ederek, "Seçim sonuçlarının, Türkiye ve Ortadoğu'daki istikrara, güvenliğe ve iç barışa hizmet etmesini diliyorum. Türkiye ile Kürdistan bölgesi birbirine komşu ve aynı coğrafyada bulunuyorlar. İki taraf da gelişim, gelişim ve kalkınma için çaba göstermelidir. İstikrar, güvenlik ve barışın sağlanması için devamlı işbirliği halinde bulunmalıdır" görüşlerini dile getirdiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Feridun Sinirlioğlu Mesut Barzani Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

pydMobil-ANDROID:

bir gün pyd nin ayağınada böyle gideceksin bir zamanlar barzanide kırmızı çizginizdi

101
27
yanıtYanıtla
ali:

Yavaş lan sende

yanıt2
yanıt1
.......:

Yok arkadas yok bunlar askeri polisi vatan icin degil kendi rantlari icin kullaniyor ama yeter bittin gozumde akp

36
11
yanıtYanıtla
jet:

Al işte arifin fikri neyse zikride o reis hayır desin adam olmak bir meziyet anlaşan da hoş anlamadan da boş

3
1
yanıtYanıtla
AYIKTINMI:

Barzani ile daha öncede dostluk görüşmesi olmuştu ve sonuç gördüğümüz gibi. Şimdi yeni bir dostluk görüşmesi olmuş. Bekleyin yeni fırtına geliyor. Meceraya hazır olun bu seferki daha etkili olacak.

2
1
yanıtYanıtla
selo:

Vallahi yalancısınız sadece kullanıyorsunuz

2
0
yanıtYanıtla
Önce İngilizce öğren:

adamın ingilizce çok zayıf :D

0
1
yanıtYanıtla
ariel şaron:

teşekkürler türkiye bop eş başkanımıza seçimlerde verdiğiniz desteğe

1
0
yanıtYanıtla
ÇÇ:

GİDİN BİR BİRİNİZE YABANCI DİL ÖĞRETİN ÇOĞUNUZ BİLMİYORSUNUZ

0
1
yanıtYanıtla
SPUTNIK HABER AJANSI:

SAKA BIR YANA, GERCEKTENDE GUNEY CIN DENIZINDE YOLCU UCAGI VIRAJI ALAMAYIP YOLCU GEMISINE CARPSA VEYA GIDA YUKLU GEMI YI BATILIAR BATIRSA YADA TURKIYE IRAN VE ARAPLAR BU ISTENMETEN KAZALARDAN DOLAYI AMBULANS UCAK TADA GEMI YADA HELIKOPTER GONDERSE, GEREK BATI CIN KAVGASI, GEREKSE DENIZ HUKUKU SOZLESMESI - YADA ANLASMAMAZLIGI NE OLUR. . . SORUYORUM.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title