Haberler

Sınırlarda Çocuk Olmak Projesi

Iğdır‘ın Aralık ilçesi kaymakamlığınca “Sınırlarda Çocuk Olmak Projesi” kapsamında 34 ilden bin çocuk Iğdır’da buluştu.

Iğdır'ın Aralık ilçesi kaymakamlığınca "Sınırlarda Çocuk Olmak Projesi" kapsamında 34 ilden bin çocuk Iğdır'da buluştu.

Iğdır'ın Aralık ilçesi kaymakamlığınca Gönül Elçileri Projesi kapsamında hazırlanan "Sınır illerde çocuk olmak projesi gerçekleştiriliyor". Aralık kaymakamlığınca Iğdır ili ile Aralık ve Doğubayazıt ilçesinde tarihi ve turistlik yerler, sınır boyları 34 ilden gelen bin öğrenciye gezdirilerek Iğdır'daki öğrencilerle kaynaştırıldı. Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, "Gerçekleştirilen sınırlarda çocuk olmak projesi kapsamında Iğdır'a 34 ortaokul 7-8 sınıflarda okuyan bin öğrenci geldi. İki gün sürecek olan gezi kapsamında gelen öğrenciler Nahçıvan, Ermenistan ve İran sınırlarını gezerek tanımış olacaklar. Böyle güzel bir projeyi gerçekleştirdiğimiz içinde çok mutluyuz" dedi.

Aralık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erkan Çiğdem'de, "Öğrencilerimize Iğdır'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdiriyoruz. Bu kapsamında şehit Türkler anıt ve müzesine geldik. Öğrenciler anıtı gezdi" dedi.

Müze hakkında bilgi veren Iğdır Turizm Müdürlüğü görevlilerinden İhsan Aslan, Şehit türkler anıt ve müzesi hakkında bilgi vererek Ermenilerin bölgede yapmış olduğu katliamları anlattı.

Gezi kapsamında Iğdır'a gelen öğrenciler ve öğretmenlerde Iğdır'da olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu bölgeyi gördük tanıdık. Çok güzel ve 3 ülkeye sınır olan bir ili gezmiş olduk" dediler. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğubeyazıt Iğdır Yerel Haberler

title