Haberler

Şanlıurfa'da Sınırı Geçmeye Çalışan Göstericilere Müdahale: 13 Yaralı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerinin, Suriye sınırına geçmeye çalışan BDP ve HDP'li gruba müdahalesi sonucu 13 kişi gazdan etkilendi.

Halep'in Aynel Arap ilçesinin Suriye Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) eline geçişinin yıl dönümü nedeniyle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kutlamalar yapıldı. Kutlamlardan sonra sınırıgeçemeye çalışan BDP ve HDP'li gruba güvenlik güçlerinin, müdahalesi sonucu 13 kişi gazdan etkilendi.

KUTLAMA ÇADIRI KURDULAR

İlçenin sınır hattındaki Çiçek Alan Mahallesinde bir araya gelen partililer, karşı tarafta bulunan Halep'in Aynel Arap ilçesinin Suriye Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) eline geçişinin yıl dönümü dolayısıyla kurdukları çadır etrafında kutlama yaptı.

13 KİŞİ YARALANDI

Kutlamalar esnasında uyarılara rağmen sınırın Suriye tarafına geçmek isteyen gruba, güvenlik güçleri müdahale etti. Arbede esnasında gazdan etkilenen 13 kişi, ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"SINIRI GEÇMEYE ÇALIŞTILAR"

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, hastane bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin ve beraberindeki partililerin çadırda bulunduğu esnada gruptan bazılarının tel örgüleri aşarak sınırı geçmeye çalıştığını belirtti.

Grubun bu nedenle güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kaldığını ifade eden Kürkçü, müdahalenin orantısız olduğunu iddia etti.

"70 KİŞİ MAYINLI ARAZİDE"

Kürkçü, müdahale esnasında bazı kişilerin yaralandığını aktararak, 70 kişilik bir grubun ise sınır hattındaki mayınlı arazide bulunduğunu öne sürdü.

Yıl dönümü kutlamasıyla başlayan etkinliklerin tahmin edilemeyen boyutlara ulaştığını aktaran Kürkçü, ''Olay, şu an hiç olmayacak bir yerde devam ediyor. Bence güvenlik güçlerinin alandakilerine müdahale etmesi yerine mayınlı arazide kalan kişilerin kurtarılması için çaba sarf etmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.

"BENDE YARALANDIM"

Kürkçü, arbede esnasında kendisinin de hafif yaralandığını sözlerine ekledi. Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri ise sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Kürkçü Aynel Arap Şanlıurfa Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (25)

fidan:

ya birakin ciksinlar cikana da teselli armagani verelim vatanimiz temizlensin hersey TÜRKIYEM icin

38
25
yanıtYanıtla
semi:

TC askeri ve devlelti kurdleri bölmesin ve bölemez. Böyle devam ederse, ancak Turkiye bölunur.!

16
40
yanıtYanıtla
umutsempatikcorumlu@hotmail.com:

kimsenın kımseyı boldu yok yok yasal olarak gecın o zaman turkıye gıdene kalmı dıyo gıtmek ısteyen her turlu gıder ayrıca ne surıye burası nede ırak aynı senaryoları burda oynamak oyle kolay bısey degıl bıraz dusunerek konusun ekmek yedıgınız yerı bılın devletın suyundna yolundan emnıyetınden devlet kurumlarından yararlanıyorsunuz başınız sıkışsa asker ve polis koşturuyo sızın için herşeyı yapıyo nıye nankörluk edıyorsunuz? Hadi bunuda geçelım hala sunu bılmıyorsun bızler kardes bılıyoruz kurtlerı dedelerımız atalarımız canakkalede omuzomuza bırlıkte sehıt oldu bunları ne cabuk unuttunuz atalarınızada mı ıhanet edıceksınız? Lütfen biraz düşünün ve nelerı yapamya çalıştınızın farkıan varın ...

yanıt0
yanıt0
DÜNDAR:

SÜNET OLMAYAN VARSA KARSIYA GECSIN BEYLER ISID ÜCRETSIZ YAPIYORMUS FIRSAT KACMAZ HAYDI ACELE EDIN

36
19
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınız:

güzel başladı ne demek? pkk kutlamasına övgü diziyorsunuz. yazık size.

34
10
yanıtYanıtla
cewlik 12:

eskiden ortadoguda olanlari cehalete bagliyordum ama düsünüyorumda türkiyenin batisi cehaleti asmis durumda. demek oluyorki irkciligin ve barbarligin cehaletle alakasi yok. bu insanlarin kendi yapilarini kalitelerini baglayan birsey. kürtleri birakin kürt kelimesine bile tahammül etmeyen bir halktan bahsediyorum buna hemen cevap yetistirenler olacak PKK nin kallesliklerini felan filan ama PKK dan öncede kürt düsmanligi vardi bu yüzden PKK vardir... hic kendinizi aklamaya kalkmayin önce bi aynaya bakin ondan sonra israile, iraka, suriyeye vs. gönderme yapin. allah yardimcimiz olsun.

29
9
yanıtYanıtla
hakan yılmazyuksel2353@hotmail.com:

o senin kendi kuruntun başka birşey değil

yanıt0
yanıt0
yusufyusufegemen93@hotmail.com:

senin o dediklerin olsa sen burada rahat rahat yorum yapamazdın batıda kaçtane kürt evinin önünde sokakta kürt olduğu için öldürüldü 30 yıldır pkk terörü var ülkede her fırsatta fitne fesat halkı kışkırtma yolunu seçiyorsunuz senin buradaki yorumun bile nekadar ırkçı biri olduğunun belgesidir sen önce kendi kafanı bir resetle istersen

yanıt0
yanıt0
AZ Denen maluma cvpm@m.m:

AZ denen şahsiyetsiz sen Doğu hakkında ne biliyorsunki bu kadar bktn yorumlarda bulunabiliyorsun

yanıt0
yanıt0
HALK:

Sayın başbakan yanı başındaki mazlum kürt halkına yapılan saldırıları görmeyip sürekli israile laf söylemeye çalışılıyor bugün Gazzeyi bombalayan uçakların yakıtları bile Türkiyeden gitmekte sen önce bunları gör ey halk bunlar her seçim öncesi Başbakanın yaptığı seçim propagndaladır Yakında Türkiyenin desteklediği İşid Türkiyeye saldırabilir O yüzden bu seçimler çok önemli

29
8
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title