Haberler

Sınırdan Sınıra Uzanan Şefkat Eli

Ardahan'ın Gürcistan sınırındaki Posof İlçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan 'İnsanlığımız Kıyıya Vurmasın' kampanyasında, Suriyeliler için toplanan bir TIR dolusu yardım malzemesi, mültecilerin barındığı Gaziantep'teki kampa gönderildi.

Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, başlatılan kampanyaya büyük ilgi gösteren ilçe halkına teşekkür etti. Kısa bir süre önce başlatılan kampanyada bir TIR dolusu yardım malzemesi toplandığını ifade eden Alibeyoğlu, 'insanlık kıyıya vurmasın' diye yola çıktıklarını bildirdi. Komşu ülke Suriye'de çıkan iç savaş sonrası 11 milyon Suriyeli'nin ülkeyi terk ettiğini, 2 milyondan fazlasının Türkiye'ye sığındığına işaret eden Kaymakam Alibeyoğlu, 'sınırdan sınıra uzanan şefkat eli' ile ilgili olarak şunları söyledi:

"İnsanlığımız kıyıya vurmasın diye yola çıktık. Evlerini terk edenlerden 211 bin kişi hayatını kaybetti. Bunların 19 bini çocuk. Yaşanan bu zulme seyirci kalmayalım. Onlara bir umut da biz olalım istedik. Köylerde ya da ilçede yaşayan herkes bir şey yapmaya çalıştı. Sonunda çok mutlu bir manzara ile karşı karşıyayız. Artık soğuk yüzünden hiçbir çocuk üşümesin, istedik. Posof halkı evindeki kullanmadığı elbiseleri, ayakkabıları, çocuk elbiselerini vermek için adeta seferber oldu. Umarız bu malzemeler mülteci kardeşlerimizin bu kış soğuğunda dertlerine deva olur. Posof ülkemizin en uç noktalarından birisi. Bu yardıma sınırdan sınıra uzanan şefkat eli de diyebiliriz." - Ardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Gürcistan Ardahan Posof Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title