Haberler

Sınırdaki Çadırlarda Bayramlaşma Yapıldı

Güncelleme:

Birecik'in Ziyaret köyündeki Kobani ile dayanışma çadırı 22'nci gününde bayramlaşmaya ev sahipliği yaptı.

Birecik'in Ziyaret (Zareta Serxet) ve Çiçekalan (Zehri) köyleri arasında kurulan ve 22'nci gününe giren Kobani ile dayanışma çadırı, Erzurum'un Karayazı, Hınıs, Karaçoban, Tekman ilçeleri ve Muş Malazgirt, Elazığ Karakoçan ilçelerinden gelen HDP ve DBP'lileri ağırladı. Bayramın ikinci gününde de HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan çadır nöbetini sürdürürken, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Suruç Barış Anneleri, MEYA-DER, DBP Şanlıurfa il örgütü ve vatandaşlar sınırdaki çadır alanına gitmek üzere Birecik'e doğru yola çıktı. Onlarca aracın bulunduğu konvoy, Birecik'in Babat Köyü Jandarma Karakolu ve alanın girişindeki jandarma tarafından durdurularak araçların evrakları ve sürücülerin kimlik bilgileri kontrol edildi. Alanın etrafındaki jandarma kuşatması zırhlı araçlar eşliğinde bayramlaşma esnasında da devam etti. Jandarma kontrol noktasını geçen konvoydan inen partililer, çadırdakiler tarafından "Bijî berxwedana YPG" sloganı ile karşılandı. İki çadır ve bir seyyar mutfağın bulunduğu alana gelenlere şeker ikram edildi.

AYHAN: ÇADIR NÖBETİ DEVAM EDECEK

Yaklaşık 10 gündür sınırdaki çadır nöbetinden ayrılmayan Milletvekili İbrahim Ayhan, bayramdan önce olduğu gibi bayramda ve sonrasında da Kürt halkıyla birlikte Kobani kuşatmasına karşı eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Çadır eyleminin asker ve polisler tarafından zalimane bir tutumla kuşatma altına alındığını kaydeden Ayhan, direniş eyleminde bulunan çok sayıda insanın çeşitli yerlerinden yaralandığını ama buna rağmen eylemlerini büyük bir kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.

'YURTTAŞLAR GELEMİYOR'

Askerler tarafından yakılan ve yıkılan çadırların yeniden inşa edildiğini dile getiren Ayhan, çadır eyleminin artık seçilmişler üzerinden devam ettirildiğini söyledi. Çadırların bulunduğu alana hiçbir şekilde kimsenin bırakılmadığına dikkat çeken Ayhan, "Çadırlarımız şu andan itibaren askerler tarafından kuşatmaya alınmış durumdadır. Buraya bizi ziyaret etmeye gelmek isteyen yurttaşlar alana giriş yapamıyor. Bir taraftan Kobani'deki halkımıza karşı gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek için direniş halinde olurken, diğer taraftan aynı kuşatma mantığı ve zihniyetiyle karşı karşıyayız" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İbrahim Ayhan Erzurum Birecik Kobani Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title