Haberler

Suriye Sınırında Mehmetçikle Kaçakçılar Çatıştı

Güncelleme:

Suriye sınırından Türkiye'ye uyuşturucu madde sokmak isteyen zehir tacirleriyle Mehmetçik arasında çatışma yaşandı.

Suriye sınırında, Asi Nehri üzerinden bir şahsın sal ile kaçak malzeme geçirmeye çalıştığının tespit edilmesi üzerine harekete geçen Mehmetçik'in dur ikazına uyulmaması nedeniyle çatışma çıktı. TSK unsurları açılan ateşe karşılık verirken kaçakçılık girişimi de tamamen engelledi.

ASKER "DUR" İKAZINDA BULUNDU

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye- Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından (Suruç/Şanlıurfa) Kaya Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde Suriye tarafından gelen dört şahıs kaçakçılık teşebbüsünde bulundu. Bu durum üzerine, TSK hudut unsurları, kaçakçı şahıslara önce sesle müteakiben havaya ateş açmak suretiyle "dur" ikazında bulundu. Kaçakçılık teşebbüsünde bulunan şahıslar getirdikleri yedi koliyi bölgede bırakarak Suriye tarafına geldikleri istikamette geri kaçtı ve kaçakçılık teşebbüsü engellendi. Kaçakçılık teşebbüsünde bulunan şahısların bıraktığı yedi koli içinde, 119 kilogram uyuşturucu madde (esrar) ele geçirildi.

Söz konusu uyuşturucu, Akçakale Savcılığının talimatı ile Şehit Nusretbey Jandarma Karakol Komutanlığı'na (Akçakale/Şanlıurfa) teslim edildi.

"PLASTİK BORU BULUNDU"

Ayrıca, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından;

Ş.Çvş.M. Özeker Hudut Karakol sorumluluk sahasında, saat 21.05'de Suriye'den Türkiye'ye doğru, Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından, akaryakıt kaçakçılığı yapmak maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen 100 metre uzunluğunda, Yeşilce Hudut Karakol sorumluluk sahasında da saat 23:10'da Suriye'den Türkiye'ye doğru, MYKU tarafından, akaryakıt kaçakçılığı yapmak maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen 110 metre uzunluğunda, plastik boru hatları tespit edildi. Söz konusu iki boru hattı, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığının vermiş olduğu talimat ile imha edilmek üzere muhafaza altına alındı.

ÇATIŞMA YAŞANDI

Öte yandan Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından (Narlıca/ Hatay) Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut devriye unsurları tarafından, Suriye'den Türkiye'ye Asi Nehri üzerinden bir şahsın sal ile kaçak malzeme geçirmeye çalıştığı tespit edildi.

Bu durum üzerine, bölgeye Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU), bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç sevk edildi ve söz konusu şahsa sözlü olarak "dur" ikazında bulunuldu. İkaza uyulmaması üzerine havaya yapılan uyarı amaçlı ateşe Suriye tarafından Kaleşnikof piyade tüfeği olduğu değerlendirilen silahlarla karşılık verilerek 5-6 atım ateş edildi. Devriye unsurları da açılan ateşe karşılık vererek kaçakçılık girişimi tamamen engelledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şanlıurfa Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

title