Haberler

Sıfır Noktasında Türk ve IŞİD Bayrakları Yan Yana

Güncelleme:

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki sınır kapısı ile hemen karşısındaki Suriye'nin Cerablus ilçesinde Türkiye ile IŞİD bayrağı 30 metre mesafede dalgalanıyor.

Gaziantep'e bağlı Karkamış'ta sınırın sıfır noktasında IŞİD 10 gün önce bayrağını Türk bayrağının yanına çekti.

"BİZ BU DURUMA ALIŞTIK"

Karkamış ilçesinin gümrük kapısında iki bayrak yan yana dalgalanıyor. Karkamışlılar bu durma alışmışlar. Silah seslerinin de uçak bombardımanının eksik olmadığı ilçede halk tedirgin değil, "Biz bu duruma alıştık" diyorlar.

GÜMRÜK BİNALARI KARARGAH OLDU

Suriye tarafındaki gümrük binalarını ele geçiren IŞİD, binaları karargah olarak kullanıyordu. Şimdi bu binaları yerlebir ettiler. Türkiye sınırının sıfır noktasına da 10 gün önce kendi bayraklarını diktiler. Sınır kapısındaki gümrük binası ile aynı duvara bitişik kendi binalarına astıkları bayrak, ilginç bir görüntü oluşturdu.

ASKER KUŞ UÇURTMUYOR

Asker demiryolunun geçtiği sınır hattında kuş uçurtmuyor. Basın mensuplarının görüntü almasına bile izin verilmiyor. Sınır boyunca yerleşim yerinin karşısına iki yıl önce çekilen yüksek duvar ile Suriye tarafı pek görülmüyor.

Cerablus ile Karkamış sınır şehirleri. Savaş öncesi sınır ticaretinin yaşandığı bu bölgede şimdi savaşın ayak izleri duyuluyor. IŞİD, Cerablus'a bayrağını dikti. Sıcak bir çatışmalar bir kaç gündür yaşanmıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Karkamış Cerablus Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (358)

GERÇEK KAAN:

BU MANZARADAN AKPLİLER MUTLUDUR UMARIM

321
10
yanıtYanıtla
HüseyinMobil-IOS:

Tayyibin bayrağı yakışır

317
7
yanıtYanıtla
abizer:

ulkenin dustugu duruma bakinda siz karar verin 12 yildir akp ye oy veren ak koyunlar ordumuzunda sayginligni bes paralik etiler bu hashasi yalancilari

238
5
yanıtYanıtla
RAHMET VE MERHAMET AYI RAMAZAN:

Bu nasil lahana tursusu ? Hani bu örgüte karsi türkiye mûcadele edecekti. Zulm altindaki masum cocuklar ve insanlari korumaya yônelik ! Peki hududun dibindeki bu durum nedir

155
4
yanıtYanıtla
Çirkin KralMobil-IOS:

Türk silahlı kuvvetleri komediden başka bir işe yaramaz,adamlar gelip ceplerine girmişler ama askerler kendi topraklarında kuş uçurtmuyormuş,bırakın kuşlar uçsun,siz asıl cebinize girmiş akrep iş itleri uçurtmayın orda yoksa yakında sokacak sizi işe yaramazlar.

119
2
yanıtYanıtla
ROJ SELIMmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tabi Türk sadece kürde karşı kahraman olur

18
96
yanıtYanıtla
HakanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hdp nin de Türk düsmani oldugu apacik ortadadir, yaptiklari faliyetler ve görüstükleri gücler ve devletlere bi bakmak lazim. Cözüm süreci Allah rahmet eylesin..

106
6
yanıtYanıtla
ıstanbul danmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu oyunları akp yönetimi tezgahliyor .sırf kürtler kendi kendini.yönetmenler.kürtler.her ne olursa olsun.o kurdistan i kuracaklar.bedel ödemeye hazırız

82
13
yanıtYanıtla
Kürdish rapmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bayrak kardeşliği!!!

75
5
yanıtYanıtla
kara:

eee akepe senin eserlerin gurur duyun kara bayraklarınızla. . biz türk kürt kardeşiz. . kahrolsun hainler. .

75
4
yanıtYanıtla
Tüm 358 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title