Haberler

Sınırda Bekleyiş Sürüyor

Esad rejiminin saldırılarından kaçan binlerce Suriyelinin Azez ilçesi ve Babul Seiam Sınır Kapısı’ndaki bekleyişleri sürerken, Türkiye’den gıda ve çadır gönderildi.

Esad rejiminin saldırılarından kaçan binlerce Suriyelinin Azez ilçesi ve Babul Seiam Sınır Kapısı'ndaki bekleyişleri sürerken, Türkiye'den gıda ve çadır gönderildi.

Esad rejiminin saldırısından korkan binlerce Suriyelinin can havliyle Suriye-Türkiye sınırına gelişleri sürüyor. Halep'in Azez ilçesi ve Babul Selam Sınır Kapısı'nda binlerce Suriyeli Türkiye'ye geçmek için bekliyor. Öncüpınar Sınır Kapısı kapatılarak Suriyelilerin gelişlerini izin verilmezken, AFAD tarafından gıda kumanyaları ve çadırlar Suriye'ye gönderildi. Hasta olanlara da sağlık hizmeti veriliyor. Suriyelilerin İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan Suriye'deki İğde, Azez, Babulselam ve Şemmarin kamplarına yerleştirilmesi sürüyor. İHH tarafından çadır kentler oluşturularak Suriyelilerin burada barınması için çalışılıyor.

Öte yandan, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş başkanlığında bir askeri heyet gelişmeleri takip etmek üzere Kilis'e geldi. Öncüpınar Hudut Bölük Komutalığı'nda incelemelerde bulunan Erbaş ve beraberindeki heyetin sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunduğu öğrenildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Erbaş Türkiye Suriye Azez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title