Haberler

Sınır Tanımayan Kadınlar Platformu: Amina'nın Ölümü Tesadüf Değil

Sınır tanımayan Kadınlar Platformu Kumkapı'da bulunan Yabancılar Şube Müdürlüğü önünde, İzmir Emniyeti Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'nde rahatsızlıktan sonra hayatını kaybeden Kamerun vatandaşı Amina Tau Cady için basın açıklaması yaptı.

Sınır tanımayan Kadınlar Platformu Kumkapı'da bulunan Yabancılar Şube Müdürlüğü önünde, İzmir Emniyeti Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'nde rahatsızlıktan sonra hayatını kaybeden Kamerun vatandaşı Amina Tau Cady için basın açıklaması yaptı.

Sınır Tanımayan Kadınlar Platformu Göçmen Kadınlarla Dayanışma grubu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü, Geri Gönderme Merkezi önünde bir araya geldi. "Bu hastalık değil, cinayet" yazılı döviz taşıyan grup, "Göçmenlere yönelik ırkçılığa son", "Göçmen kadınlar yalnız değildir" şeklinde sloganlar attı. Eylemin yapıldığı Gönderme Merkezi'nde kalan göçmenler, eylemi parmaklıklarla kaplı pencerelerden izledi.

Yapılan basın açıklamasında, İzmir Geri Gönderme Merkezi'nde rahatsızlanarak, yaşamını yitiren Kamerunlu Amina Tau Cady'nin ölümünün tesadüf değil, ırkçı ve ayrımcı yasaların sonucu olduğu ifade edilerek şöyle denildi:

"Amina Tau Cady, geçen Ağustos ayında hamile iken alıkonulduğu İzmir Geri Gönderme Merkezinde, HIV virüsü taşıyıcısı olduğu gerekçesiyle, bebeği ile karanlık bir bodrumda ve tecrit altında tutulmaya başlandı. Özel bakıma ihtiyacı varken lohusa haliyle ve yeni doğmuş bebeği ile kötü koşullarda kalmaya zorlanması Amine'nın ölümüne yol açmıştır. Sınırdışı uygulamaları kadınlar için çok daha vahim boyutlara ulaştı. Hiçbir göçmen sınırı geçtiği ya da izinsiz çalıştığı için 'suçlu', 'kaçak' ya da 'yasadışı' değildir. Bu yüzden göçmenlerin hukuksuz bir şekilde geri gönderme merkezlerine kapatılması ve bu cezaevlerinde uygulanan insan hakları ihlalleri durdurulmalıdır. Yasalardan dolayı kırılgan ve toplumun her kesiminin istismarına açık bir konumda bırakılan göçmenlerin haksızlığa uğradığında başvurabilecekleri hiçbir yer yoktur. Göçmenlik konumuna ek olarak, özellikle kadın ve LBGTİ bireylerin, taciz, tecavüz ve her türlü sömürüye karşı daha da savunmasız oldukları dikkate alınarak, özel önlemler, başvuru ve destek mekanizmaları bir an önce hayata geçirilmedilr."

Grup açıklamasının ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kamerun İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title