Haberler

Sınır Ötesine Yardımlar Sürüyor

Güncelleme:

Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından organize edilen bir tır dolusu yardım malzemesi Suriye'ye doğru yola çıktı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak yurt genelinde başlatılan "81 ilden 81 tır" yardım kampanyası kapsamında, Dernek Şanlıurfa Temsilciliği ile Kalem Eğitim Kültür Araştırma Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği 26. Gıda Yardım Tırı, dualarla Urfa'dan Suriye'ye gönderildi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Abdullah Toprak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Suriye'de, Esed'in kendi insanına zulmederek katliamlar yaptığını belirterek " Suriye'de yaşanan katliamları lanetliyoruz. Diktatör Esed, yaklaşık üç yıldır kendi halkına zulmediyor ve dünyanın gözü önünde çocuk, kadın demeden türlü işkencelerle mazlum insanları katlediyor. Bizlerde bu zulme sessiz kalmama adına oradaki kardeşlerimizin bir nebzede olsa dertlerine derman olmak adına kardeşlerimiz Şanlıurfa'da Suriye'ye yardım kampanyası başlattık. Düzenlediğimiz bu kampanyamıza halkımızın büyük teveccühü oldu. Çok kısa sürede süre içerisinde bir tır dolusu gıda malzemesi toplandı. Bizler, duyarlı vatandaşlarımızın bu yardımlarını Suriye'ye ulaştırabilirsek, vicdani sorumluluğumuzun bir nebze de olsa hafifleyeceğini umuyoruz. Suriye halkı için yardımlarını esirgemeyen yardımsever Şanlıurfa halkına yaptıkları yardımlardan dolayı gönülden teşekkür ediyoruz ve bu yardımların kesilmeden devam etmesini diliyoruz. Suriye'deki zulümden kaçan Şanlıurfa'da gelen ve çok zor durumda bulunan Suriyeli muhtaç ailelere de yardım yapıyoruz. Halkımız nakdi yardımlarını online olarak www.hayratyardim.org adresinden, ayni yardım yapmak isteyenler ise başta gıda maddeleri olmak üzere bizimle irtibat kurmak suretiyle yardımda bulunabilirler" diye konuştu.

Kalem Eğitim Kültür Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Göçmez ise "Suriye'de üç yıldan beri devam katliamlar hız kesmeden devam etmektedir. Medeni bildiğimiz batı Ukrayna'da atmış kişinin ölümünü bahane ederek müdahale bulunmasına rağmen, yüzbinlerce Müslüman'ın katledilmesine seyretmektedir. İslam alemi maalesef bu katliamlara seyirci kalmakta veya yetersiz kalmaktadır. Bu da bize alemi islamın yeni bir birlikteliğe ve ittifaka mecbur olduğunu göstermektedir" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abdullah Toprak Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title