Haberler

Sınır Ötesine Yardım Eli

Veli Gürgah - Ahmet Ekinci - Sivil toplum kuruluşları ülkelerindeki olaylardan kaçarak sınıra yakın bölgelerde kurulan çadırlarda kalan binlerce Suriyeliye yemek dağıtıyor.

Veli Gürgah - Ahmet Ekinci - Sivil toplum kuruluşları ülkelerindeki olaylardan kaçarak sınıra yakın bölgelerde kurulan çadırlarda kalan binlerce Suriyeliye yemek dağıtıyor.

Suriye'de yaşanan iç karışıklığın ardından, yüz binlerce Suriyeli ülkesini ve yerlerini terk etmek zorunda kaldı. Türkiye'ye de gelen 120 binin üzerindeki sığınmacıdan bir kısmı kurulan çadır kentlerde ve konteyner kentte konaklarken, bazıları da pasaportla geçerek Türkiye'de kiraladıkları evlerde kalıyor. Bulundukları kentleri ve yerleşim yerlerini terk edip, ancak bazı nedenlerden dolayı sınırları aşamayan kimi Suriyeliler de Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadırlarda barınıyor.

Suriye'nin Halep kentinin Azez ilçesine bağlı Esselame Sınır Kapısı yakınında kurulan çadırlarda kalan Suriyeliler de zor şartlar altında yaşıyor. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu çadırlarda kalanlar, çeşitli yardım kuruluşlarının desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyor.

Sınır ötesine yardım ulaştıran sivil toplum kuruluşlarından İnsan Hak ve Hürriyetleri, İnsani Yardım Vakfı'nca (İHH), Azez ilçesine bağlı Esselame Sınır Kapısı yakınında kurulan çadırlarda kalan 6 bin Suriyeliye günde 2 öğün yemek dağıtılıyor.

Sınırın karşı tarafındaki Suriyelilere her anlamda destek olmaya çalışan İHH, çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu Suriyelilere, program dahilinde yemek veriyor.

Bu çerçevede bölgedeki Suriyelilerin günlük gıda ihtiyacını karşılamaya çalışan İHH, havaların soğumaya başlaması nedeniyle onlara giysi yardımında da bulunuyor.

-3 bin 500 ayakkabı

İHH Esselame Sınır Kapısı sorumlusu Serkan Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH Acil Yardım birimi olarak yaklaşık 3 ay önce sınıra gezici aşeviyle geldiklerini söyledi. Bu çerçevede insanlara öğle ve akşam yemeği verdiklerini belirten Öktem, aşevini tadilatı dolayısıyla geri çekmek zorunda kaldıklarını belirtti.

"Ancak şu anda iki sabit mutfakta hazırladığımız yemekleri sabah ve akşam olmak üzere yaklaşık 6 bin Suriyeliye ulaştırıyoruz" diyen Öktem, ayrıca getirdikleri 900 çadırdan 700'ünü konuşlandırarak Suriyelilerin hizmetine sunduklarını kaydetti.

Bölgede krizin halen sürdüğünü vurgulayan Öktem, şöyle konuştu:

"Sağlık sorunları sürüyor. Kış şartlarının kendisini hissettirmesi, sıkıntı oluşturmaya başladı. Biz de bu kapsamda temin ettiğimiz yaklaşık 3 bin 500 ayakkabıyı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu insanlar ülkelerinden ellerinde çantayla kaçıp geldikleri için kıyafet temin etme noktasında da yardım yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca battaniye de dağıtıyoruz. Temennimiz bu krizin bir an önce bitmesi."

Öktem, Suriyelilere ulaşmalarında, Kilis Valiliği'nin de kendilerine büyük destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Veli Gürgah Ekinci Suriye Azez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title