Haberler

Sınır Ötesine İnsani Yardım

Sınır ötesine insani yardım- İHH ve Altın Hilal Hareketi Derneği, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için 1 çöp toplama aracı, 2 ambulans ve bin 500 koli temel gıda malzemesi temin etti- Kilis Valisi Süleyman Tapsız: "Ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarıyla Suriye'de oluşturulan kampların ihtiyaçlarını karşılıyoruz" İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Altın Hilal Hareketi Derneği iş birliğiyle temin edilen 1 çöp toplama aracı, 2 ambulans ve bin 500 koli gıda malzemesi Suriye'ye gönderildi.

Sınır ötesine insani yardım- İHH ve Altın Hilal Hareketi Derneği, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için 1 çöp toplama aracı, 2 ambulans ve bin 500 koli temel gıda malzemesi temin etti- Kilis Valisi Süleyman Tapsız : "Ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarıyla Suriye'de oluşturulan kampların ihtiyaçlarını karşılıyoruz" İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Altın Hilal Hareketi Derneği iş birliğiyle temin edilen 1 çöp toplama aracı, 2 ambulans ve bin 500 koli gıda malzemesi Suriye'ye gönderildi.Vali Süleyman Tapsız, Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda düzenlenen törende, savaş mağdurlarına yönelik yardımların devam ettiğini söyledi.Hayırsever iş adamlarını Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardıma davet eden Tapsız, Türk halkının, olayların başladığı ilk günden itibaren savaş mağdurlarını yalnız bırakmadığını vurguladı. Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacıların yanı sıra sınırın diğer tarafında kurulan kamplarda yaşam mücadelesi veren insanlara destek olduklarını ifade eden Tapsız, "Ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarıyla Suriye'de oluşturulan kampların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu günde her iki toplum arasındaki birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla İHH ve Altın Hilal Hareketi Derneği iş birliğiyle hazırlamış olduğumuz 2 ambulans, bir çöp toplama aracı ve bin 500 gıda kolisini Suriye'ye gönderiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından araçlar ve hazırlanan insani yardım malzemeleri taşıyan tırlar, Kilis'ten Suriye'ye yola çıktı. ...

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Tapsız Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title