Haberler

Sınır Ötesinden Dolandırılmayın" Uyarısı

Edirne Emniyet Müdürlüğü, yurt dışından arayan ve para isteyen yabancı uyruklu kişilere karşı uyarıda bulundu.

Emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya gibi ülkelerde yaşadıklarını beyan eden bazı yabancı uyruklu kadınların, Türkiye'deki vatandaşların iyi niyetini istismar ettiği belirtildi.

Bu kişilerin gerek sosyal paylaşım sitelerinden, gerekse "+358, +359" ile başlayan cep telefonlarından vatandaşlara ulaştığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya gibi ülkelerde yaşadıklarını ifade eden yabancı uyruklu kadınların, Türkiye'deki vatandaşları çeşitli yöntemlerle para isteyerek dolandırdığı tespit edilmiştir. Genelde anne ve babalarının vefat ettiğini, üvey anne ve babalarının kendilerine kötü davrandığını, bu durumdan kurtulmak için evlenmek istediklerini belirten kişiler, Türkiye'ye gelmek için vatandaşlardan para istiyor."

Açıklamada ayrıca, yine benzer yöntemleri kullanan kadınların, ağlarına düşürdükleri vatandaşları telefonla arayarak, "Türkiye'ye giriş yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na geldiklerini ancak haklarında giriş yasağı olduğu için giriş yapamadıklarını, yasağın kaldırılması için para gerektiğini" ifade ederek, para talep ettiğinin belirlendiği vurgulandı.

-"Dedemden Osmanlı altını kaldı"

Açıklamada, yurt dışındaki bu kişilerin, bulundukları ülkelerde dedelerinden tarihi değeri olan Osmanlı altını kaldığını, altınlarla Türkiye'ye gelmek istediklerini söyleyerek de para istediği aktarıldı.

Yabancı uyruklu kişilerin ayrıca, altınları sattığında vatandaşlara pay vereceklerini de söylediği ifade edildi.

Edirne'de bu tür dolandırıcılık olaylarının az olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Diğer illerde dolandırıcıların ağına düşen vatandaşların, Edirne'ye ve Kapıkule Sınır Kapısı'na gelerek beklediği ve polisten ve gümrük yetkililerinden yardım istediği, bunların dolandırıcı olduğunun söylenmesine rağmen ikna olmadıkları ifade edilmektedir. Vatandaşların mağdur olmamaları için bu tür dolandırıcıların sözlerine itibar etmemeleri gerekiyor."

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Yunanistan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title