Haberler

Sınır Kapısında İftar

Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a yük taşıyan tır şoförleri, iftarlarını birlikte hazırladıkları yer sofrasında açtı.

Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a yük taşıyan tır şoförleri, iftarlarını birlikte hazırladıkları yer sofrasında açtı.

Ramazanda ailelerinden kilometrelerce uzaklıkta zorlu mesailerini sürdüren tır şoförleri, sınır kapısından geçiş işlemleri iftar saatine denk gelince, araçlarının yanında yer sofrası hazırladı.

Şoförlerin iftar menüleri de domates, salatalık, karpuz, kavun ve peynirden oluştu. Ezanın ardından iftar açan şoförler, yemeğin ardından demledikleri çaydan içerek günün yorgunluğunu attı.

Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçiş yapmak için bekleyen tır şoförlerinden Abdullah Murat, Mersin'den yüklediği yükü Irak'a götürmek için yola çıktığını anlattı.

Ramazanda ailelerinden uzakta çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Murat, "Yola çıkmadan önce yemek dolaplarını hazırlıyoruz. İftar saatleri yaklaştığında ise kendi yemeğimizi hazırlıyoruz ve hep beraber iftarlarımızı açıyoruz" dedi.

Halil Bozteke de evinin geçimini sağlamak için ramazanda da çalıştığını ifade ederek, iftarda nerede olacaklarını bilemedikleri için yola hazırlıklı çıktıklarını söyledi.

Tırdaki yemek sandıklarını gıda maddeleriyle doldurduklarını dile getiren Bozteke, iftar saatinde park ettikleri araçlarında hazırladıkları sofrada oruçlarını açtıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Habur Sınır Kapısı Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title