Haberler

Singapur'da Dang Humması

Singapur'da son bir haftada 193 dang humması vakası görüldü.

Singapur'da son bir haftada 193 dang humması vakası görüldü.

Singapur Ulusal Çevre Ajansı'nın (NEA) açıklamasına göre, ülkedeki dang humması vakaları bu hafta geçen haftaya göre 34 artarak 193'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da 2013 yılında 22 bin 170 dang humması vakasının rapor edildiği belirtildi. Açıklamada, bu yılın başından bu yana 8 bin 732 dang humması vakasının tespit edildiği, bunlardan beşinin ölümle sonuçlandığı ifade edildi.

Bakanlık ekiplerinin riskli bölgelerde gerekli çalışmaları yürüttüğü kaydedildi.

Dang humması vakalarının, hava sıcaklıklarının virüsü taşıyan Aedes sivrisineklerinin üremesine ortam sağlaması nedeniyle arttığı belirtildi.

Halkı hastalıkla ilgili bilinçlendirmek için kampanya yürütülüyor. 5 binden fazla gönüllü sağlık vakfı üyesi, riskli bölgelerde bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinek aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor. Vakalar, genellikle yağış mevsimleri olarak bilinen haziran ve eylül aylarında ile aralık ve mart aylarında artış gösteriyor. Bilim adamları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğunu belirtiyor.

Hastalığa sebep olan sivrisinek türünün su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerinde çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerekiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Singapur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title