Haberler

"Sinemanın Görünmeyen Kahramanları" Ödüllerini Emek Sineması'nda Aldı

Sinemaya uzun yıllar hizmet etmiş sektör çalışanları, yenilenen tarihi Emek Sineması'nda düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Sinemaya uzun yıllar hizmet etmiş sektör çalışanları, yenilenen tarihi Emek Sineması'nda düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Haber-Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA

"Sinemanın görünmeyen kahramanları", Türk sinemasının 102. yılında Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) ve Kültür Kenti Vakfı iş birliğinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Tarihi Cercle D'Orient binasında orijinalliği korunarak yeniden inşa edilen Beyoğlu Grand Pera Emek Sineması'nda gerçekleştirilen 'Sinemanın Görünmeyen Kahramanları Ödül Töreni'nde Yeşilçam'ın önemli isimleri ile sinemaseverler biraraya geldi. Sinemaya uzun yıllar hizmet etmiş sektör çalışanlarının ve filmlerin ödüllendirildiği geceye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

Türk sinemasının gün geçtikçe daha da geliştiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Sinema tarihimizin başlanğıcının 102 yılı. Ayastefanos Abidesi'nin yıkılışı münasebetiyle çekilen belgeselle başladı. Ülkemiz, insanımızın memlekete olan sevdası 102 yıl evvelle bugün aynı sıcaklığını koruyor. Sinemamız çok milli bütün insanlarımızla gurur duyuyoruz ve emeği gecen her kezi rahmetle anıyoruz, parlatanlarıda alkışlıyoruz" dedi. Türk sinemasının oyuncularından Selda Alkor ise, "Sevindirici bir gece çünkü bizler hep ödüller aldık. Emekçilerimiz bizleri taşıyan bir çok kişi bu ödülleri fazla alamamışlardı. Bu gece onlara ödül vereceğiz, o nedenle çok mutluyum" dedi.

Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, ışık şefi Süleyman Çekiç, sanat yönetmeni Kadriye Deniz Özen, set amiri Mevlüt Ekinci, oyuncu Cevdet Balıkçı ve Neşe Arda, yapımcı Günay Kosova, ses-kayıtçı Tuncer Aydınoğlu, yapım koordinatörü Zafer Par, görüntü yönetmeni Kaya Ererez, laboratuvar uzmanı Türker Par, kurgucu İsmail Kalkan, makyöz Oya Tolga, seslendirmeci Bedia Ener, grafik sanatçısı Erol Ağakay ve prodüksiyon amiri Bekir Çetiner ödüle layık görüldü. Ödülleri ise, Emir Karan, Mevlüt Koçak, Ceren Benderlioğlu, Serdar Akar, Osman Sınav, Yusuf Sezgin, Erdal Aktaş, Selda Alkor, Ergin Yılmaz, Yılmaz Atadeniz ve Engin Çağlar'ın da aralarında bulunduğu ünlü isimler takdim etti. Ünlü sanatçı Cahit Berkay da törende film müziklerinden oluşan mini bir konser verdi.

Görüntü dökümü:

------------------

-Demircan ile röp.

-Selda Alkor ile röp.

-Ödül töreninden detay

-Konserden detay

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Selda Alkor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title