Haberler

Sinemacılar Yeni Film Fonu'nun gecesinde buluştu!

Güncelleme:

Anadolu Kültür ve !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin ortaklığında gerçekleşen Yeni Film Fonu'nun dün gece Cezayir'de düzenlenen gecesi, sinemacılar buluşmasına evsahipliği yaptı.

Türkiye'nin ilk bağımsız film fonu olma özelliği de taşıyan Yeni Film Fonu'nun gecesine, Osman Kavala, Richie Mehta, Yeşim Ustaoğlu, Florent Herry, Birhan Keskin, Nesrin Cavadzade gibi sinema ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı.

Anadolu Kültür ve !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin ortaklığında 2015'te başlayan ve Türkiye'nin ilk bağımsız film fonu olan Yeni Film Fonu, ikinci yılını dün gece (22 Şubat) Cezayir'de düzenlenen bir geceyle kutladı. Yeni Film Fonu'nun gecesine; Osman Kavala, Richie Mehta, Yeşim Ustaoğlu, Florent Herry, Nesrin Cavadzade, Birhan Keskin, Okan Avcı, Tamer El Said, Hadas Ben Aroya, Mohamed Siam, Gürcan Keltek, Emre Akay, Erol Mintaş, Esra Saydam, Taylan Mintaş, Deniz Buga, Zeyno Pekünlü, Çiğdem Mater gibi sinema ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı.

İki yılda 39 filme destek!

Açık Toplum Vakfı'nın ana desteği, Atlas Post Production, A.B.D. İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Mehmet Betil'in desteğiyle sürdürülen Yeni Film Fonu, kendimizle, birbirimizle ve gezegeni paylaştığımız diğer canlılarla barış içinde yaşayabildiğimiz bir dünyanın hayaliyle 2015 yılında önce kuruldu. Fon, Şubat 2015'teki ilk çağrısını yaptığından beri Türkiye'nin her yerinden aldığı 1000'den fazla film başvurusu ile Türkiye'deki sinemacılar arasında hızla yayılan bir girişim oldu ve iki yıl içinde toplam 39 filme destek verdi.

İnsan haklarını ilke edinen belgesel filmlere destek olan Yeni Film Fonu bu yıl ayrıca, !f İstanbul kapsamında düzenlenen !f Doc Lab ile Türkiye'den ve Ortadoğu'dan belgesel yönetmenlerini İstanbul'da buluşturdu.

2017 başvuruları bugün başladı!

2017 başvurularının bugünden itibaren başlayacağı Yeni Film Fonu, bu yıl da 20'den fazla kısa ve uzun belgesel filme maddi destek veya stüdyo hizmeti sağlayacak. Yönetmen Berke Baş, yazar Murat Özyaşar, yönetmen Pelin Esmer, yapımcı Yonca Ertürk ve yönetmen ve sinema yazarı Zeynep Dadak jüriliğinde seçilecek filmlere, proje geliştirme, prodüksiyon ya da post-prodüksiyon aşamalarında destek olacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Osman Kavala İstanbul Türkiye Cezayir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title