Haberler

Sinema Oyuncusu Uzunyılmaz Açıklaması

Sinema sanatçısı ve dizi oyuncusu Mustafa Uzunyılmaz, uzun bir aradan sonra tiyatroya dönüş yapacağını söyledi.

Sinema sanatçısı ve dizi oyuncusu Mustafa Uzunyılmaz, uzun bir aradan sonra tiyatroya dönüş yapacağını söyledi.

Uzunyılmaz, Hüyük'ün Çavuş Mahallesi'nde düzenlenen festival için geldiği Sonsuz Şükran Köyü'nde, Türk sinemasının uluslararası arenada daha çok tanındığını söyledi.

Kendisinin de rol oynadığı "Kızkardeşim Mommo" filmi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uzunyılmaz,  filmin 32-33 civarında ödül kazandığını dile getirdi.

Uzunyılmaz, tiyatroya yeniden döneceğini dile getirerek, "Konya'da 5 film çektim. Onun dışında kendi yazdığım bir senaryo var. Bakanlıktan da destek almıştım ama galiba onu erteleyeceğim. Tiyatroya daha çok ağırlık vereceğim birkaç yıl. Uzun süredir sahneye çıkmamıştım, buna ihtiyacım var" diye konuştu.

Türk sinemasına ilişkin Uzunyılmaz, şunları kaydetti:

"Ismarlama hikayelerle yol alınıyor, oysa bizim hikayelerimiz çok zengin. Biz bunun kıymetini bilmiyoruz. Kendi özümüzden evrenselliğe ulaşmalıyız. Yani hikayelerimiz de bize ait olmalı, bunu eskiler başarmıştı. Yeşilçam'da çok örnekleri var bunun. Nesillere kalacak hikayelere ulaşılmalı, yani lisani, sosyal hikayeler olmalı. O yüzden ben sinemanın çok harikulade olduğuna inanmıyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Uzunyılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title