Haberler

Sinema Önünde Cem Yılmaz'ın Filmine Protesto

Güncelleme:

Prof. Dr. Orhan Kural ve arkadaşları, Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında" filmini, sigara ve alkole özendirdiği gerekçesiyle Beyoğlu FİTAŞ Sinemaları önünde protesto etti.

Prof. Dr. Orhan Kural ve bir grup arkadaşı, Cem Yılmaz'ın sinemada gösterimde olan son filmi Pek Yakındayı, sigara ve alkole özendirdiği gerekçesiyle Beyoğlu FİTAŞ Sinemaları önünde protesto etti.

"ŞIMARDIKÇA ŞIMARDIN DOKUNULMAZ DEĞİLSİN"

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural öncülüğündeki grup, ellerinde "Şımardıkça Şımardın Dokunulmaz Değilsin", "İnsanlık suçu işleme", "Paraya Doymuyor musun?" ve "100 Bin Ölümden Sen de Sorumlusun" yazılı dövizlerle İstiklal Caddesi üzerindeki FİTAŞ Sinemaları önünde saat 19.30'da toplandı.

"HANGİ ŞİRKETLERDEN KAÇ PARA ALDIĞINI AÇIKLASIN"

Burada bir basın açıklaması yapan Prof. Kural, Cem Yılmaz'ın ajanslar kanalıyla sponsor sigara firmalarından 1 milyon dolar para aldığını ileri sürerek, "Bizi reklam yapmakla suçluyorlar. Hiçbir anlamı olmayan filmler yaparak kola, uyuşturucu, küfür ve içki sponsorluğunda filmler yaptığını herkese ilan etmek istiyoruz. Recep İvedik'i aratır bir duruma geldi yaptığı bu saygısızlıklarla. Kendi çocuğu var. Vicdanını eline koysun. Filmde niye 10 dakika sigara içtiğini ve hangi şirketlerden para aldığını açıklasın" dedi.

"CEM YILMAZ O ZAMAN NE DİYECEK?"

Prof. Kural konuşmasına şöyle devam etti:

"Türk gençlerinin sigaraya başlamasının en büyük nedeni, özentidir. Bunu hepimiz biliyoruz. ve yılda 10 bin gencimiz sigaraya başlıyor. Kendi çocuğu sigaraya başladığı zaman, ki inşallah görürüm, Cem Yılmaz o zaman ne diyecek Çok mu sevinecek Binlerce çocuğun ölümüne sebep oluyor. Kazandığı parayla 50 tane Jaguar alsa, 50 tane tavşandan yelek alsa, şımara şımara dolaşsa etrafta, o parayı nereye götürecek."

"FİLM İLGİ GÖRMÜYOR"

Bu olaydan sonra sigara firmalarını tekrar üzerine geldiğini ileri süren Kural, "Tekrar Soma olayını gündeme getirdiler. Ama ben pes etmeyeceğim. Halk bunun sponsorluk olduğunu anlayana kadar mücadeleme devam edeceğim. Film ilgi görmüyor. Boş salona oynuyor, bundan mutluyuz. Ama zaten parasını fazlasıyla sponsorlardan aldı." dedi.

"FİLME GİDEN HER GENÇ SİGARAYA BAŞLAYACAK"

Orhan Kural, eyleme destek için telefonla aradığı Yeşilay yetkililerinin ise kendisine "İlgi alanımıza girmiyor" şeklinde cevap verdiğini söyledi.

Filmin sigara, içki reklamı ve küfür içerdiğini söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan da, "Toplumsal yapıyı bozan bu şekildeki filmlerin gelecekte nasıl nesiller ortaya çıkaracağını düşünün. Filmi seyrettim. 130 dakikalık filmin 10 dakikası ve 15 sahnesi sigara üzerine ve sigarayı öyle bir özendiriyor ki, filme giden her genç sigaraya başlayacak ve bunun vebali Cem Yılmaz'da olacak dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Kural Cem Yılmaz Beyoğlu Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

REF:

git hırsızları protesto et 50 kilo erarla yakalanıp serbest brakılanı protesto et bakalım.

5
4
yanıtYanıtla
caner:

Adam hakli Dagilin !!! ;-)

4
4
yanıtYanıtla
bertan:

ya bırakın bu işleri recep ivedikde küfür küfür var millet ona gidiyo sen 64 yaşındasın ama adam kılığı yok sende

0
5
yanıtYanıtla
syn bertan:

adam gizli reklam yapıp para kazanma adına anlamsız film yaptığını asıl amacının para odaklı olduğunu sigara ve içki firmalarının gizli reklamını yaptığını ve gelecek nesile vereceği zarardan bahsediyor biraz anlamaya çalışmak lazım adam haklı olabilir

yanıt0
yanıt0
cem yılmaz hayranıyım:

ama adam haklı galiba gizli reklam diye birşey var

4
0
yanıtYanıtla
ooo popturcem:

reklam kokusu

3
0
yanıtYanıtla
zorba zorla:

pepsi sponsor olcak buda gögsünü gere gere benim filmim diyecek israil bi filme neden sponsor olsun bence cem yilmaz israilin maşasi

2
0
yanıtYanıtla
kaya:

kedi ciğer olayı . . bi git bre amca. . millet sokaklarda neler içiyor. . hep fimlerdenmi görüyor. ! hiç yabancı film izlemiyorsunuz sanırım . . sigara zaralı bir şey . . ama bu şekilde protestoda sanata yapılan bir saygısızlıktır. adam gerçek yaşamdan kesitler veriyor . . sigarada bu gerçeklerin içinde. ! cem ne yaptığını bilen bir adam. . aklıma geldi bu yıpratma kampamyasının arkasında tombul uzun boylu biri olmasın. !

0
2
yanıtYanıtla
Dangalak prof. bu:

sanane kimin ne kazandigindan vergi memurumusun zittapoz prof, , yetkili kurumlardan gecmis gosterime cikmis bir film bu sana akil soran mi var !. . la de get kaybol surdan ayakaltindan , vizirdama

1
1
yanıtYanıtla
Bu da Prof cikti basimiza:

kim la bu Prof denen lavuk sacmaliyo sanan ne kimin nasil ysadigindan naptigindan , gidin filmi izleyin diyoer ustune kalkmis bide filmi protesto ediyoruz diyor . kazma prof bu , bunu prof yapanin taaa . . . .

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title