Haberler

Sındırgı'ya Şerif Paşa Parkı Yapılıyor

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi Kocakonak mahallesindeki atıl durumdaki alana mahalle sakinlerinin kullanabilmesi için park yapıyor.

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi Kocakonak mahallesindeki atıl durumdaki alana mahalle sakinlerinin kullanabilmesi için park yapıyor. Kocakonak mahallesinde yapılan parka Sındırgı'nın yerleşik hayata geçmesini sağlayan Şerif Paşa ismi verileceği açıklandı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, park çalışmalarını yerinde inceledi. Sındırgı Akhisar yolu güzergahı üzerinde bulunan atıl durumdaki alana çocuk parkı, ekmek fırını ve mahalle halkının kullanabileceği spor aletlerinin yer alacağı belirtildi. Tarihte halkın yerleşik hayata geçmesi için Sındırgı'ya gelen Şerif Paşa'nın ismi Kocakonak mahallesinde yapılan parkta yaşayacağı açıklandı. Sındırgı'daki en güzel eserlerin Şerif Paşa zamanında yapıldığını belirten Başkan Yavaş; "Kocakonak mahallemizde Şerif Paşa Parkının yapım çalışmalarını takibi için geldik Akhisar yolunu güzergahında bulunan bu alanda hem eski panayır yerine giden hem de şuanda Akhisar yolu İzmir yolu güzergahında bulunan yerdeyiz burada hem vatandaşlarımızın dinlenebileceği bir alan belki çorap örebileceği belki birbiriyle haşır neşir edebileceği bir park yapıyoruz. Bu alanda yapılacak parkta bir alan yanında bir çocuk parkı, bir fırını da bulunan hem görsellik açısından hem mahallelinin dinlencesi olacak. Parkın adı da çok çok güzel bir isim Şerif Paşa. Sındırgı'nın yerleşik hayata geçmesini sağlamış ve merkezde de en güzel eserler onun döneminde yapılmış İstanbul'dan konargöçer halk olan Sındırgı halkını yerleşik hayata dönüştürmüş olan Şerif Paşa'nın adıyla anılacak bir parktayız. Kocakonak zaten Sındırgı'nın ilk yerleşim yeri hemen buraya beş yüz metre mesafede Şerif Paşa'nında bir konağı var yaşadığı yer muhtarımla beraber dedik ki ne olabilir dedik muhtarıma oda Şerif Paşa uygun olur dedi inşallah Şerif Paşa Parkı' da Sındırgı ilçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Belediye tarafından mahallesine park yapılmasından son derece memnun olan Muhtar Rıfat Kaçmaz ise Başkan Yavaş'a ve personeline teşekkür etti. Başkan Yavaş ve Mahalle Muhtarı Kaçmaz Şerif Paşa Parkı'nın ilk ağacını beraber diktiler. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Yavaş Balıkesir Sındırgı Akhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title