Haberler

Sındırgı'ya Meydan Park İle Yeni Prestij Alanı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde vatandaşların yıllardır değişmeyen buluşma noktası Cumhuriyet Meydanında bulunan Meydan Park yeni yüzü ile hem nezih bir ortam sunacak hem de ilçeye yeni bir prestij kazandıracak.


Yıllarca özel müteşebbis tarafından işletilen hizmet kalitesinin düşük olması ve yenilikçi olmaması sebebi ile sözleşme bitiminde ihaleye çıkılmayan Meydan Park geçtiğimiz aylarda yıkılmıştı.

Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları ile eski görünümü ile atıl durumda bulunan bina yerine yerel mimari özelliklerini taşıyan yeni bir bina yapılması için ihaleye çıkılmıştı. İhale kapsamında 704 metrekare alan içerisinde tabanda 208 metrekareye oturan bodrum ve zemin kata sahip kafetarya binası, 117,50 metrekare tabana oturan 117.50 zemin, 67,50 metrekare asma kata sahip iş yeri binasının yapımı ve peyzaj çalışmaları kapsandı. Belediye tarafından işletilecek kafetarya binası ve işyerinin bulunduğu proje için ilk ihale 25 Mayıs 2017 tarihinde Belediye Oteli toplantı salonunda gerçekleşmiş, ancak katılımcı olmadığı için 15 gün yasal bekleme sürecine girmişti. Resmi süreç içerisinde de katılımcı olmadığı için 4.07.2017 tarihli encümen kararı ile şartnameler aynı kalmak suretiyle 20.07.2017 tarihinde ikinci ihaleye çıkıldı.

Sındırgı Yeni Prestij Merkezine Kavuşacak, Belediye Bütçesine Kazanç Sağlanacak

Meydan Park ihalesi 20.07.2017 tarihinde 14.30 da Sındırgı Belediyesi encümen toplantı salonunda gerçekleşti. Geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkılmış ancak talep gelmediği için ihale ertelenmişti. Şartnamelerde herhangi bir değişiklik yapılmadan çıkılan ikinci ihale tek katılımcı ile gerçekleşti. Kapalı zarf usulü yapılan ihalede katılan şirketin belgelerinin tam olduğu ve yeterliliği bulunduğu encümen imzası ile kayda alındı. Yapılan ihale ile hem bir hizmet daha hayata geçiriliyorken, belediye bütçemize de katkı sağlandı.

704 metrekare alan içerisinde tabanda 208 metrekareye oturan bodrum ve zemin kata sahip kafetarya binası, 117,50 metrekare tabana oturan 117.50 zemin, 67,50 metrekare asma kata sahip iş yeri binasının yapımı ve peyzaj çalışmaları ve işyerinin ihaleyi alan firmaya ait olması karşılığında KDV dahil 893,454,14 TL belediye kasasına ücret ödemesi şartnamesi yer alırken, ihalenin tek katılımcısı ve ihaleyi alan firma olan ARTI Değer İnşaat kapalı zarf usulü verdiği teklifte işyeri karşılığında Sındırgı Belediyesine 1.062.000,00 TL ödemeyi taahhüt etmiştir. İhale kapsamında yapılacak kafetarya binası ve bahçesinin mülkiyeti Sındırgı Belediyesine ait olacak olup, 117,50 metrekare üzerine oturacak 302,50 metrekare işyeri binasının mülkiyeti ihaleyi alan firmaya ait olacaktır.

Belediye bünyesinde işletilecek ve mülkiyeti belediyeye ait olacak çay bahçesini de kapsayan projenin öncelikli olan kafetarya kısmı yer teslimi ile birlikte tamamlanma süresi 90 gün, işyeri binasının ise tamamlanma süresi 240 gün olarak belirtilmiştir. Ancak ihaleyi alan firma yetkilileri yer teslimi ile birlikte 60 gün gibi kısa bir sürede çay bahçesi kısmını tamamlanacağını belirterek Sındırgı halkına müjdeli haberi verdi.

İhale ilgili açıklamada bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"İlçemizin her köşesine eş zamanlı hizmet götürmek, ilçemizi yeni baştan inşaa ederek atıl durumdaki alanları turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Her türlü hizmeti yaparken de öncelikli olarak bütçemizi düşünüyor, bütçemizden harcamak yerine bütçemize kazanç sağlayacak projeler üretiyoruz. Meydan Park ihalesi ile de Belediyemize ait hem yeni Çay Bahçesi ile prestij merkezi kazandırıyoruz, hem de belediye bütçemize 1.6062.000,00 TL'lik bir maddi destek sağlamış oluyoruz. Vatandaşlarımızın bizlere olan güvenini ve desteğini yalnızca ilçemizde kalıcı eserler yaratmak, sorunları çözmek adına kullanıyoruz. Çok şükür ki alnımız ak. Bütçemizi en şekilde yönetmeye çalışıyor, belediyemiz, büyükşehir belediyemiz ve devlet yatırımları ile ilçemizi yatırım yağmuruna boğuyoruz. Meydan Park ile vatandaşlarımıza belediye bünyesinde sosyal bir tesis kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız kaliteli ve nezih bir ortam içerisinde hizmet alacak. İlçemiz adına hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sındırgı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title