Haberler

Balıkesir'in Sındırgı - Simav Yolu Kontrol Altına Alınacak

Güncelleme:

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Sındırgı Simav bağlantı yolu Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın katkılarıyla kontrol altına alınacak.

Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür'ü makamında ziyaret ederek yol sorununu gündeme getirmiş ve bir an önce gerekli çalışmanın yapılmasını talep etmişti. Belediye Başkanının bu girişimiyle Karayolları Şefi Saadettin Karaaslan Sındırgı'ya gelerek sahada inceleme çalışması yaptı.

Sındırgı'daki değişim Karayollarında da hissedilmeye başlandığını kaydeden Belediye Başkanı Yavaş; "Sındırgı Simav bağlantı yolunun şuanda Simav'a kadar olan kısmında alan projesi yapılıyor.2015 yılında bu proje bitecek. Bundan sonra yapım işiyle ilgili proje ihalesi yapılacak. Bu süreçle beraber Simav yolunun tam yapılma işi 2017 yılına bulabilir. Bunun öncesinde Hisaralan kaplıcalarına kadar çok kritik ve zor virajlı yerler var. Bu virajların kaldırılmasıyla ilgili talebimizi daha önce Karayolları Bölge Müdürüne yapmıştık. Talebimiz neticesinde Yolcupınar ile Hacı Hasan Çeşmesi arasında kalan virajların sürücülerimiz için ciddi manada sıkıntıya neden oluyordu. Bu virajlar kaldırıldığı zaman sıkıntı da ortadan kalkacak. Ramazan Bayramı sonrasında Karayollarından ekipler gelerek 2 – 3 ay içerisinde virajların kulplarını alarak yolun genişlemesini sağlayacaklar. 3 km'lik alandaki vraların alınmasıyla turizm bölgesi Hisaralan Kaplıcalarına ulaşım geçici de olsa daha kolay bir şekilde olacak. Sındırgı Simav yolu tam manada yapılana kadar geçen sürede sıkıntılar giderilerek sürücüler açısından sıkıntılar giderilmiş olacak. Karayolları ekipleri Bayramdan sonra gelerek Hisaralan Kaplıcalarında ki termallerde konaklayacaklar ve kış gelmeden kulpu alınmış virajların asfaltını atacaklar. Virajların kaldırılmasında katkı sağlayan Karayolları Balıkesir Bölge Şefi Salih Anap'a teşekkür ederim" dedi.
Cumhuriyet tarihinin en eski yollarından biri olan Sındırgı Simav arasındaki bağlantı yolunda da değişim hissedilmeye başlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Yavaş Balıkesir Sındırgı Simav Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title