Haberler

Sındırgı İlçesi FÜTZ Analizi Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

'Fırsatlar, Üstünlükler, Tehditler, Zayıflıklar (FÜTZ-SWOT) Analizi'nin toplantısı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, İlçe Emniyet Müdürü Barış Çolak, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Şakir Sakarya, ve kurum amirleri katıldı. Toplantı soru cevap şeklinde gerçekleştirilirken Sındırgının gelişmesi için nelere yapılabileceği konusunda istişarede bulunuldu. Kurum amirleri ile gerçekleştirilen toplantı ilerleyen günlerde daha kapsamlı ve geniş katılımlı olarak tekrarlanacak.

Sındırgı MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil İbrahim Özmen anlatıma geçerek SWOT analizi hakkında bilgi verdi. Analizi kısaca, "Neydi ? Ne olacak ?" şeklinde özetleyen Özmen, ilçenin tütün ve yolun kaybından sonra ekonomik anlamda eski gücünün kalmadığını, bu olumsuzluğu olumluya çevirmek için yapılması gerekenlerin görüşüldüğünü ve bunların değerlendirileceğini, ilçenin yönlendirileceği bir rapor haline getirileceğini kaydetti. Fırsatların araştırılması, üstünlüklerin tespiti tehditlerin anlaşılması ve zayıf yönlerin itirafı konularını istatistiki bilgilerle slayt gösterisi ile aktardı. Bu konularda iç ve dış çevre faktörlere değinen Özmen, tarımsal alandaki üretimin sanayiye dönüştürülmesinin faydalı olacağına dikkat çekti. Özmen, toplantı formlarında üstünlüklerin ormanlar, jeotermal ve yüksekokul olduğunu, zayıflıkların ise yatırımın azlığı, tütündeki olumsuzluk ve göç konularının ön plana çıktığını kaydetti.
Toplantının sonunda konuşan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı'nın potansiyel büyüklüğünden söz etti ve bunu değerlendirebilecek insan sayısının yok denecek kadar az olduğundan yakındı. Geçmiş yıllarda Sındırgı'nın komşu ilçelerle kıyaslanamayacak konumda olduğunu belirten Yavaş, ilçeye yatırım yapmanın fedakarlık haline dönüştüğünü, insanların yatırım yapmaktan kaçındığını söyledi. Sındırgı'ya hep birlikte neler yapılabilir'in konuşulması gerektiğini belirten Yavaş, tütün konusuna değindi. Tütünün yöre halkını rahatlığa, tembelliğe alıştırdığını belirten Yavaş, sadece turizmde umut gördüğünü söyledi. Dünyada yüzde 20 olan jeotermal potansiyelin yüzde 1.3'ünün Türkiye'de, bunun da büyük bölümünün batı bölgelerindeki ilçelerde olduğunun altını çizen Yavaş, bu durumun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu yüzden girişimleri sonucu ilçenin Turizm Bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Yavaş, girişimci bulmakta güçlük çekildiğini belirtti. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın konuşmasından sonra söz alan İlçe Kaymakamı Ateş ise toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Özmen Ekrem Yavaş Sındırgı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title