Haberler

Sındırgı'dan Kısa Kısa

Vatandaşlar orman yangınlarına karşı uyarıldı.

Sındırgı Orman İşletme Müdürlüğü, vatandaşları orman yangınlarına karşı duyarlı ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mürşit Karadoğan, yaptığı açıklamada, rüzgarlı havalarda anız yakılması, arazide çalışan patoz veya biçerdöverlerin taşa sürten bıçaklarından çıkan kıvılcımlar, söndürülmeden atılan sigara izmariti ve cam parçalarının yangınların çıkmasında çok etkili olduğunu söyledi.

Yangın sezonunun başlamasıyla ilçede tüm hazırlıkları tamamladıklarını dile getiren Karaoğlan, şöyle dedi

"8 arazöz, 3 ilk müdahale aracı, 2 su tankı, 1 dozer, 1 greyder, 8 ekip, 8 kulede yangın gözetleme personeli ile orman yangınlarına hazırız. Yangın sezonunda piknik alanlarının dışında ateş yakmak kesinlikle yasak. Ormanlık alan içindeki bir köydeki ekmek fırınında yakılan bir ateşin dumanı bile alarma geçmemize, ekipleri sevk etmemize neden oluyor. Vatandaşlarımızın yangın konusunda duyarlı olmalarını, ihbarlarını ücretsiz alo orman yangın ihbar hattı olan 177'yi aramalarını istiyoruz."

Belediyeden cami önlerinde iftar yemeği

Sındırgı Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti ve Müftülüğün düzenlediği sokak iftarları her gün bir başka mahallede devam ediyor.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, verilen iftar öncesinde yaptığı konuşmada, Sındırgılıların, mübarek ayın bolluğunu, bereketini, kardeşliğini, paylaşımını birlikte yaşasınlar diye her akşam mahallelerde sokak iftarı düzenlediklerini belirterek, "Paylaşımın ve kardeşliğin en güzel örneklerini Sındırgı'da yaşıyoruz. Sokak iftarlarımıza vatandaşlarımızdan büyük ilgi göstermesinin mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan'ın tüm İslam aleminde olduğu gibi İlçemizde de birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşanmasını temenni ediyorum" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Karaoğlan Sındırgı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title