Haberler

Sındırgı'da Jeotermal Sevinci

Güncelleme:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Sındırgı İlçesinde Belediyenini Jeotermal A.Ş. ile birlikte yürüttüğü sıcak su projesiyle ilgili düzenlenen törene katıldı.

Cazibeli 98 Santigrat derece olan su ile ilçede 3 bin konutun ısıtılacağı bildirildi. Isı merkezinin açılışını Vali Mustafa Yaman ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile beraber yapan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, bu tesisin başta Sındırgı ilçesi olmak üzere herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

SINDIRGI EKONOMİSİNE KATKI SAĞLACAK

Sındırgı'daki törende konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Sındırgı 1984 yılında 52 bin olan nüfusu şu an 37 bine düştü. 2004 yılında, 'Sındırgı'nın önünü açacak nasıl bir proje buluruz' diye düşünürken, 'Allah ilçemize iki güzel sıcak su kaynağı vermiş, onları değerlendirelim' dedik. Bunlardan biri Emendere'ydi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sındırgı'yı termal turizmle buluşturan Emendere Termal Oteli'ni kurdu. Arkasından bizim Sındırgı'yı termal turizmle andıracak projeler yapmamıza ön ayak oldu. Şimdi ilçemizde bir termal otelimiz varken 2 tane daha yapılıyor. Seracılıkta yapılacak ısıtma sayesinde organik tarım üretimi normalin çok üzerinde üretim sağlayacağından üreticiye daha fazla gelir getirecek ve oluşacak sera alanlarında çalışacak kişilerle de doğrudan ve dolaylı olarak fazla istihdam sağlar. Termal turizmde kullanılacak jeotermal su ile daha fazla turist gelecek ve buna bağlı olarak Sındırgı'nın ekonomisine katkı sağlayacak. Herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAŞKAN UĞUR: "HER NİMETİN BİR KÜLFETİ, HER KÜLTFETİN DE BİR NİMETİ VAR"
Törende bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Sındırgı'nın tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi. Her külfetin bir nimeti olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, "Bugün Sındırgı tarihi günlerinden birini yaşıyor. 2008 yılında temeli atılan Sındırgı'yı sıcak suya kavuşturacak olan boru hattı bugün tamamlandı, Allah'a şükür. Sındırgı'mıza hayırlı uğurlu olsun. Her nimetin bir külfeti, her külfetin de bir nimeti var. Balıkesir her yeriyle 1. Derece deprem bölgesi. Ancak, termal sularımız ile deprem riski azalıyor, bu bir nimet. İşte bu nimetin kıymetini bilmemiz, değerlendirmemiz lazım. Sındırgı da bu nimetten tabi ki istifade edecek. Hisaralan'da modern bir kaplıca var, herkes beğeniyor takdir ediyor. Ben de takdir ediyorum. Suyu 180 litre/saniyede, 98 derecede kendi kaynıyor. Böyle bir nimetin kıymetini bilmemiz lazım. İnşallah Sındırgı'ya daha çok 5 yıldızlı termal otelleri müteşebbislerimiz yapacak. İstanbul-İzmir Otoyolu bizi İzmir'e, İstanbul'a daha çok yaklaştırıyor. İzmir-Balıkesir yolunun Sındırgı'dan değil de Akhisar üzerinden geçmesi Sındırgılıları biraz üzdü. Ancak, Sayın Valimizin başkanlığında en son yapılan Koordinasyon Toplantısında Karayolları Bölge Müdürü, 'Sındırgı-Akhisar Yolunu programa alıyoruz' dedi. Hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah bir taraftan yapılacak bu termal otellerle Sındırgı'nın çehresi değişecek. Sındırgı'ya daha çok para girecek, esnaf daha çok pazar yapacak, istihdam daha çok gelişecek. Ben Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum, azimle bu işin peşini bırakmadı. Bu termal suyu getiren şirkete ve tüm çalışanlara da çok teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun, Sındırgı'mıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

JEOTERMAL TURİZMDE SINDIRGI DESTİNASYONU

Aynı törende konuşan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da tesisin hayırlı olmasını diledi. Balıkesir'in Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'un başkanlığında tüm belediyelerden ve yöneticilerden hizmet aldığını belirten Vali Mustafa Yaman, "Allah en ucuz, yenilenebilir, kesilmeyen bir enerji kaynağı vermiş ve bu enerji kaynağında bu ilin yöneticileri arasında belediye başkanı olmak üzere sizlerin hizmetine sunuluyor. Artık jeotermal turizmde bir destinasyon da Sındırgı oluşturmuş olacak. Bu çok önemli. Tabi bunun bir de evveliyatı var. Bu evveliyatında Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Bey'in büyük katkıları var. İlçe belediye başkanlarımız ve siz değerli halkımız varsınız. İlimiz her alanda bu şehrin kaynaklarını sizin hizmetinize sunuyor. Hükümetimiz sunuyordu şimdi artık Edip Başkan başkanlığında bütün belediye başkanlarımız ve yöneticilerimiz sunuyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum, hayırlı olsun. Ekrem başkan Ferhat'ın dağı deldiği gibi buraya bu hizmetten faydalanın diye boruları döşeyip, kaynağı getirdi. Hepinize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

3 BİN KONUT, BİN DÖNÜM SERA JEOTERMAL İLE ISINACAK
Mehter Takımının marşlarıyla renk kattığı törende konuşmaların ardından dua edildi, çifte kurban kesildi ve sahneye davet edilen protokol üyelerinin hep birlikte kurdele kesiminin ardından Sındırgı Jeotermal Projesi Isı Merkezi hizmete açıldı. Kaynağı Hisarlan'da bulunan cazibeli jeotermal su 23 kilometrelik hat ile Sındırgı ilçe merkezine getirildi. Açılışı yapılan ısı merkezi ile Sındırgı ilçe merkezindeki 3 bin konut ile 1.000 dönüm seranın jeotermal su ile ısıtılacağı bildirildi.

İlçedeki törene Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcı, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ile basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur törenin ardından Sındırgı Belediyespor'un Çan Belediyespor ile oynadığı lig karşılaşmasını izledi. İlk yarısı 2-0 biten maçı Sındırgı Belediyespor 3-0 kazandı. Vali Mustafa Yaman ve Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ilçenin doğal güzelliğiyle ünlü olan Çaygören Barajı'nın da bulunduğu göletin eteğine inşa edilen Laguna Termal Resort'un sıcak su akış törenine katıldılar. Sındırgı Belediyesi'nin jeotermal projesi kapsamında ilçeye getirilen sıcak su hattından yararlanan termal otelde incelemelerde bulunan Vali Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ve beraberindekiler tesisin bölgeye hayırlı ve uğurlu olmasını dilediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Balıkesir Edip Uğur İstanbul Termal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title