Haberler

Sındırgı'da Hayaller Gerçek Olmaya Devam Ediyor

Güncelleme:

Sındırgı'da jeotermal seracılık için ilk adım atıldı.


Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde her geçen gün önemli gelişmeler yaşanıyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın ikinci defa belediye başkanı seçilmesiyle birlikte altın çağını yaşamaya başladı. Başkan Yavaş ve ekibi ilçeyi kalkındıracak önemli projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Sındırgı da bir yandan termal turizm alanında kendinden söz ettirmek için çalışmalar sürdürülse de diğer yandan yatırımcıları ilçeye getirilmesi yönünde yoğun uğraşlar veriliyor. Başkan Yavaş ve ekibinin yoğun çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Hisaralan kaplıcalarında bulunan 98 derece sıcak suyun ilçe merkezine gelmesiyle birlikte bir hayal daha gerçek oluyor. Termal turizmin yanında organize seracılık için yatırımcılar Sındırgı'ya gelmeye başladı. Yeşildem Tarım Ürünleri ltdşti. Pazarlama Genel Müdürü Kürşat İnal, Üretim Genel Müdürü Cemil Turan, H2 İspanyol ortağı Salvador Ruiz ve Jeotermal A.ş Genel Müdürü Arif Uslu Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ı makamında ziyaret eserek 10 dönüm sera hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Sıcak suyun ilçeye gelmesiyle birlikte organize seracılık için çalışmalara hız veren Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, geçtiğimiz yıllarda yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlayacak 'Fizibilite Raporu' hazırlatmıştı. Başkan Yavaş'ın bu çalışmalarının karşılığı Sındırgı'ya gelen yatırımcılar ile almaya başladı. Sındırgı yeni yatırımlarla birlikte göç veren değil, göç alan bir ilçe konumuna geleceği kaydedildi.

Yeşildem Tarım Ürünleri ltdşti. Pazarlama Genel Müdürü Kürşat İnal, Üretim Genel Müdürü Cemil Turan, H2 İspanyol ortağı Salvador Ruiz ve Jeotermal A.ş Genel Müdürü Arif Uslu Sındırgı'daki organize sera bölgesi için uygun yerlerde incelemelerde bulunduktan sonra Başkan Yavaş'ı makamında ziyaret ettiler.

Hisaralan Kaplıcaları bölgesindeki 98 derece sıcak suyun ilçe merkezine gelmesiyle birlikte 1200 konutun ısınmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Ekrem Yavaş;"İki yıl önce Hisaralan kaplıcaları bölgesinde bulunan 98 derece sıcaklıktaki su ilçe merkezine gelmesiyle birlikte yaklaşık 1200 konut ısınmaya başladı. Isınmadan sonra 78 derecelik deşarj suyunun hep seracılıkta kullanmaktan yana bir düşüncemiz vardı. Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteği ile Sındırgı'da seracılıkla ilgili bir fizibilite raporu hazırlamıştık. O rapordan sonra yatırımcıların işi daha da kolaylaşmıştı. Yeşildem Tarım Ürünleri ltdşti. Pazarlama Genel Müdürü Kürşat İnal, Üretim Genel Müdürü Cemil Turan ve Jeotermal A.ş Genel Müdürü Arif Uslu 2 aydan beri ilçemizde tetkik yapıyorlardı. Bugün gelinen noktada o tetkik bugün ayağını yere basar hale geldi. Jeotermal kaynaklı bir sera kurulumu aşamasına geldi. Serada çilek üretimi yapılacak. Allah nasip ederse 2017 yılı Haziran ayında seradan ilk çilek toplanmaya başlayacak. 10 bin metrekarelik bir alanda yapılacak sera ile seracılığın önü açılmış olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Yeşildem Tarım Ürünleri ltdşti. Pazarlama Genel Müdürü Kürşat İnal ise;"Şirketimiz Yeşildem İstanbul'da ikamet etmekte. Biz yurtiçinde 5500'e yakın mağaza büyüklüğü olan, hipermarket zincirlerinin tedarikçisi bir firmayız. Çeşitli ürünlerle bu hipermarketlere destek sağlıyoruz. Yakın zamanda Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'la karşılaşmayı Allah nasip etti. Sındırgı'da jeotermal alanlar ve seracılığa uygunluğuyla ilgili biz araştırmaya başladık. Bu araştırmalar sonunda buranın iklim, su, jeotermal yapısının bizim kuracağımız tam teşekkülü modernize sera için uygunluğunu gördük. Yatırımcı firma olarak biz yatırım yapmaya % 50 karar verdik. Ama yatırımımızı organize edecek İspanyol H2 firmasından Salvador Ruiz davet ettik. Salvador beyle birlikte Sındırgı'da iki gündür yaptığımız araştırmalar ve fizibiliteyle sera için uygunluğu bizi daha çok mutlu etti. Kısmet olursa ve her şey yolunda giderse önümüzdeki Ağustos ayında ilk kazmaya vuracağız. 3 ay içerisinde seranın kurulumunu gerçekleştirdikten sonra Hollanda yada İspanya'dan fidelerimizi getireceğiz ve üretimi gerçekleştireceğiz. İlk ürünü Haziran ayında alacağız. İlk ürün Sındırgımızın ilk ürünü olacak ama çok büyük kapasitesine ve potansiyeline inandığımız buradan çok çok daha farklı, çok çok daha keyifli ürünler alacağız. Katkılarından dolayı başta Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'a ve sıcak su firmasına teşekkür ediyorum" dedi. Sındırgıyı dışa göç veren ilçe olmaktan çıkaracak jeotermal seracılık için düğmeye basıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Yavaş Cemil Turan Hisaralan Sındırgı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title