Haberler

Sındırgı'da Hanımeli Çarşısı Açıldı

Güncelleme:

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde ev hanımlarının aile ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için Sındırgı Belediyesince Şerif Paşa Meydanında 'Hanımeli Çarşısı' açıldı.

Ev hanımları yaptıkları el işlerinin satılacağı çarşıda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, çarşıya ürün getiren hanımlarla bir araya geldi. Ev hanımları Belediye tarafından Sındırgı'da ilk defa ev hanımlarının yaptığı ürünleri değerlendirebilmeleri için kurulan çarşıdan memnun olduklarını ifade ettiler.

Yörük kültürünü yansıtan el sanatları ürünlerinin değerlendirilmesi için Belediye tarafından 'Hanımeli Çarşısı' kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Sındırgı termal turizmle beraber gelişme göstermiş ve son yıllarda yeni yeni otellerin yapılmasıyla turist kabul etmeye başlamış bir ilçe. Bizlerde bu gelişmeye Sındırgı Belediyesi hizmet binası ve meydan çalışması ile katkı sağladık. Şerif Paşa Meydanında k Hanımeli Çarşısında 74 mahallesindeki Yağcıbedir, Sarıkeçili, Karakeçili ve Manav Yörükleri kültürünün sergilendiği bir nokta. Ev hanımlar daha önce yaptıkları ve yapmakta olduğu ürünlerini buraya getiriyorlar ve 1 sonra parasını almaya geliyorlar. Hanımeli Çarşısı belediyemiz tarafından ev hanımlarının el sanatlarının değerlendirilmesi için kuruldu. Burada yazma, yaşmak, arpa saplı oya, iğne oyası, yağcıbedir halısından ziyade bizim yöremize ait tescilli, nohut, bulgur veya fasulyesi burada satılabiliyor. Aynı zamanda bal, reçel ve yaptığı pekmezi burada değerlendirmeye sahip. Amacımız bu işi büyüterek el sanatlarıyla uğraşanlara yayabilmek. Dışarıdan gelen misafirler geldiklerinde ne yiyebilirim, ne alabilirim giderken de ne götürürüm dediği işler oluyor. Bunların pazarlamasını, yapabileceğimiz şimdiye kadar bir mekanımız yoktu. Belediye buna öncülük yaptı" dedi.

Sındırgı Belediyesi tarafından kurulan Hanımeli Çarşısının çok iyi olduğunu ifade eden Fatma Çetinkaya ise,"Bizim için çok iyi oldu. Daha önce evde yapıyordum aile ekonomisine katkı sağlamak için. Şimdi Belediyenin açmış olduğu çarşıda satıyorum ve daha çok müşteriye ulaşıyorum. Onun için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. Topladığı Lalelerden reçel yaptığını ve çarşıda sattığını kaydeden Fadime Korkmaz ise,"Kaplıcaya gittiğimde orada gördüğüm lalelerden topladım. Sonra düşündüm gül reçeli olurda lale reçeli neden olmasın diye. Topladığım lalelerden reçel yaparak burada satıyorum. Çok lezzetli oldu" dedi.

Sındırgı Belediyesi tarafından kurulan Hanımeli Çarşısına şimdilik 50'ye yakın ev hanımının el işi ürün getirdiği belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Yavaş Sındırgı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title