Haberler

Sındırgı'da Coşkulu Demokrasi Nöbeti

Güncelleme:

Sındırgı Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz akşamından bu yana devam eden Demokrasi Nöbeti aralıksız sürüyor. Demokrasi nöbetinde birbirinden farklı etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetine ara vermeden devam edilirken, dün akşamki nöbete AK Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da katıldı. Aydınlıoğlu, Fetönün burnundan fitil fitil getireceklerini ifade etti.

Sındırgı ve Bigadiç Motosiklet Kulübü Üyelerinin gerçekleştirdiği korteje Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş destek verdi.

Motosiklet tutkunları kortej gerçekleştirirken Cumhuriyet Meydanında ise Sındırgı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği sahne aldı. Yörükler Derneğinin etkinliğinden sonra binlerce vatandaşın ellerinde Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanında, büyük bir coşkuyla tutulan vatan nöbetlerinin 15. gününde, Yağcıbedir Mehteran Takımı coşkuyu zirveye taşıdı.

Başkan Yavaş konuşmasında,"Sağlam bir Türkiye, sağlam irade, sağlam millet, sağlam Cumhurbaşkanı varsa, bu memlekete elim Allah hiçbir şey olmaz. Askeriyle, polisiyle, Mehteran Takımıyla, Motorcusuyla, Yörükler Derneğiyle, her kesimden insanıyla bir olduğu müddetçe Allahın izniyle bize hiçbir şey olmaz" dedi. İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür etti.

İdame Evet Oyu Vermezsem Ellerim Kırılsın

Mehteran takımının marşları ve okuduğu ilahileriyle coşan kalabalık topluluk arasında bulunan minik çocukların ellerindeki bayraklarla geceye renk katması ise dikkatlerden kaçmadı. Darbe girişiminin 15. gününde Cumhuriyet Meydanında ki demokrasi nöbetine katılan Milletvekili Aydınlıoğlu,"Bu millet küllerinden her sefer yeniden doğmasını bilmiş. Bu millete bir daha bu tür saldırlar yapmasınlar. Bu ülke bizim bizim başka gidecek yerimiz yok. Çocuklarımızda bizde bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Her şerde bir hayır vardır diyoruz ya hani bunda da bir hayır var. O hayrı sizlere söylemek istiyorum. Aslında ülkemizin önü açıldı Ekrem Başkanımızın da dediği gibi. Şimdi bu şerefsizler toplanıyor ya bin beş yüz tane okul devlete kaldı. Size bu okullar helal olsun. Hastaneleri Sağlık Bakanlığımıza kaldı. Bunlar neyi varsa hepsi milletimize kaldı. Zaten bunları milletimiz yaptı. Yıllardır sömüre sömüre para toplaya paranın sahibi olup Amerikalıların kucağına oturdun. Onlardan gelen talimatı uygulayıp bu milletin bayrağına, namusuna, şerefine dil uzatacak kadar hain olan bu fetöyu bu millet asla affetmeyecek. Erkekse Türkiye'ye gelsin ki burnundan fitil fitil getirelim. Bizlere sahip çıktınız verdiğiniz oylara namusunuz, şerefiniz gibi sahip çıktınız bu darbenin karşısına da dik durarak. Vatandaşlarımız meydanlarda dillendiriyorlar idam idam diye. Eğer parlamentoya gelirde bu el evet oyu vermezse kökünden kırılsın. Bunlarla irtibatı olan herkesin işine son verilecek. 17 -25 Aralık operasyonlarında bunların gerçek yüzlerini gördüğü halde toplanıp destek olanlar hak ettikleri cezayı alacaklar. Büyük sıkıntılar yaşadık ama bu milletin iradesi, demokrasisini durdurmaya gücü yetmeyecek" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Aydınlıoğlu Ekrem Yavaş Sındırgı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title