Haberler

Sındırgı'da Bin Keklik Doğaya Salındı

Sındırgı Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü ile Orman Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü Balıkesir Şube Müdürlüğü Doğa ve Milli Parklar Koruma Şefliğinin ortaklaşa çalışmaları sonucu doğaya bin erkek ve dişi keklik salındı.

Sındırgı Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü ile Orman Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü Balıkesir Şube Müdürlüğü Doğa ve Milli Parklar Koruma Şefliğinin ortaklaşa çalışmaları sonucu doğaya bin erkek ve dişi keklik salındı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin İlhan, Sındırgı Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Bülent Ata, Sındırgı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayim Akkuş, Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ve avcıların katıldığı programda, Afyonkarahisar'dan getirilen keklikler doğaya bırakıldı.

Keklik salımı yapılan yerlerde üç yıl av yasağı getirildi.

Ekrem Yavaş, Sındırgı tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Sabaha karşı 03.00'te Hisaralan bölgesinde şimdiye kadar belki av yapmış, avı seven arkadaşlar bugün çok farklı bir etkinliğe yaban hayatına keklik salarak üremesine faydalı olabilecek bir projeye imza attılar. 8-10 kırsal mahallemizde yapılan çalışmayla kekliğin o doğal yapısını bugün hep beraber görmüş olduk" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Yavaş Balıkesir Sındırgı Avcılar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title