Haberler

Sincikli Öğrenciler Çanakkale'ye Çıkarma Yaptı

Güncelleme:

Adıyaman'ın Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ''Bana Bir Masal Anlat Baba-2'' kitap okuma projesi kapsamında Bursa ve Çanakkale gezisi düzenledi.

Adıyaman'ın Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013 SODES kapsamında kabul edilen "Bana Bir Masal Anlat Baba-2" kitap okuma projesi kapsamında Bursa ve Çanakkale gezisi düzenlendi.

Proje kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren 60 öğrenci, 20 veli ve 10 görevli öğretmen olmak üzere toplam 90 kişi geziye katıldı. Proje koordinatörü Sincik Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü Dursun Demir, kitap okumanın önemli olduğu bu zaman diliminde öğrencilerin ve örnek aldıkları velilerinin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla hazırlanan "Bana Bir Masal Anlat Baba-2" kitap okuma yarışması ve etkinlikleri kapsamında düzenledikleri Bursa-Çanakkale gezisini değerlendirdi. Demir, "24 Haziran 2014 tarihinde Sincik'te başlayan gezi yolculuğu 4 günlük bir program çerçevesinde gerçekleştirildi. Tarih kitaplarında anlatılan ancak bizzat görülen çevrelerde gezen öğrenci ve veliler tarihi anlamlandırdılar. Soyut olarak anlatılan tarihin adeta içinde olanlar gezi sayesinde bilgilerini kalıcı hale getirdiler. Çanakkale gezisi boyunca katılımcıların tüm giderlerini proje tarafından sağlandığı kitap okuma yarışması projesi ile Sincikli öğrenci ve veliler Gelibolu yarımadasını, rehber eşliğinde sanki o anları yaşamışçasına savaşın içindeymiş gibi dinlediler. Yaşadığımız vatan toprakların özgürlük için verilen tarihin en kanlı savaşı olan Çanakkale savaşlarında insanlarımızın içerisinde bulunan maneviyat ve vatan sevgisi sonucu canlarını veren Türkiye'nin her köşesinden 250 bin şehidimiz adına dualar edildi. Çanakkale merkezde tarihi yerleri gezen öğrenci ve veliler tarihi Truva Atı'na hayran kaldılar. 2 gece Çanakkale ilinde kalan katılımcılar Çanakkale gezisinden sonra Bursa iline geçildi. Bursa ilinde Osman Bey ve Orhan Bey' in türbeleri rehber eşliğinde ziyaret edildi. Bursa Ulu Camiyi gezen katılımcılar yeşil görüntüsü ile Bursa'ya ve tarihine hayran kaldılar. Bursa ve Çanakkale'nin yöresel yemeklerini yiyen katılımcılara geziyi ölümsüzleştirmek amacıyla sınırsız resim çektiler. Çoğu kişinin ilk defa gördüğü Çanakkale ve Bursa illeri gezisi unutulmayacak anılarla geziye katılanlar Sincik'e döndüler" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toprak, projenin uygulanmasında, gezinin düzgün yürütülmesinde, güvenli bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Adıyaman Sincik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title