Haberler

Sincikli Gençler Çanakkale'de

Adıyaman’ın Sincik Kaymakamlığı tarafından desteklenen ve Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Çanakkale gezisine ortaöğretim öğrencileri gönderildi.

Adıyaman'ın Sincik Kaymakamlığı tarafından desteklenen ve Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Çanakkale gezisine ortaöğretim öğrencileri gönderildi.

Sincik ilçesinde mevcut 3 liseden toplam 33 öğrenci 4 öğretmen refakatinde Çanakkale- Bursa-Konya illerine gezi için gittiler. Dört gün süren geziye giden öğrenciler ilk defa gezip gördükleri yerleri çok beğendiklerini dile getirdiler. Gezide öğrencilere eşlik eden rehber öğretmenler tarafından tarihi ve turistik yerler tek tel gezilerek hikayeleri ile birlikte tanıtıldı.

Gezi Bursa'nın Ulu Camii Osmanlı büyükleri türbe gezileri, Çanakkale ili Gelibolu Adası savaş yerleri gezisi, Aynalı Çarşı gezisi, Konya ili Mevlana Türbesi gezisi ile tamamlandı. Gezi dönüşü Kaymakam Tunahan Efendioğlu'na teşekkür ziyaretinde bulunan öğrenciler böyle bir imkan sunan Efendioğlu'na teşekkür ettiler. Çanakkale şehitliği hatırasını Kaymakam Efendioğlu'na sunan öğrencilere Kaymakam tarafından gezilip görülen yerler hakkında tek tek öğrencilere sorular sordu.

Kaymakam Efendioğlu, "Gezinin sadece gidip görmeden oluşmadığını, gerçekten oradaki manevi atmosferin farkına varılması gerektiğini ve bunun öğrencilerde oluştuğunu görmenin memnuniyetini yaşıyorum. Öğrencilerin rehber eşliğinde yaptığı gezi ile ilk defa gidip gördükleri yerlerin hayatları boyunca unutmayacaklardır. Aslında her öğrencinin eğitimi süresince en az bir kez Çanakkale iline gidip o manevi duyguyu tatmaları gerekir" dedi.

Geziye refakat eden öğretmenlere de teşekkür eden Kaymakam Efendioğlu, bu tür gezilerin sürekli tekrarlanması gerektiğini söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Adıyaman Yerel Haberler

title