Haberler

Sincikli Arıcılara Arılı Kovan Desteği

Tarım ve kırsal kalkınmaya büyük destek veren GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, önemli bir bal üretim merkezi olan Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 141 sertifikalı arı yetiştiricisine arılı kovan desteğinde bulundu.

Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile modern arıcılığı yaygınlaştırmak amacıyla hazırladığı projeye destek veren GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Sincik ilçesinde sertifikalı 141 arı yetiştiricisine toplamda 705 adet arılı kovan desteği verdi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte GAP İdaresi başkanlığına sundukları proje kapsamında 141 sertifikalı arı yetiştiricisine toplamda 2 bin 820 adet fenni kova desteği sağladıklarını belirten Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk, "İlçemiz bal üretimi açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Dernek olarak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile birlikte GAP İdaresi başkanlığına sundukları proje kapsamında 141 sertifikalı arı yetiştiricimize toplamda 2 bin 820 adet fenni kova desteği sağladık. İlk etapta sayın valimizin katılımı ile 2 bin 115 fenni kovan dağıtımı yaptık. Projede belirtildiği gibi Mayıs ayının ikinci haftasında arıcılarımıza 705 adet arılı kovan dağıttık. Bu proje ile ilçemizde yıllık 150 ton olan bal rekoltesini 200 tona çıkarılmasını hedefliyoruz. Projemize desteklerinden dolayı GAP İdaresi başkanlığına, ilçe ve il tarım müdürlerimize ve personeline, ilçe belediye başkanımıza, ilçe kaymakamımıza, sayın valimize ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Sincik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title