Haberler

Sincik'te Siyer-İ Nebi Yarışması Yapıldı

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile ‘Siyer-i Nebi Peygamber Efendimizin Hayatı’ konulu ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile 'Siyer-i Nebi Peygamber Efendimizin Hayatı' konulu ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.

Adıyaman Valiliği ile Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinasyonunda İl Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen kitap okuma yarışması büyük ilgi gördü.

Sınavda, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (SAV) tanımalarını sağlamak ve sevdirmek, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ile kitap sevgisi kazandırmak, sosyal aktivitelerinin gelişmesini sağlamak, öğrencileri yaratılış gayesini bilen, milli, manevi, sosyal ve kültürel değerlere sahip; vatanını, milletini seven, misyon ve vizyon sahibi nesiller yetişmesine katkı sağlamaya yönelik sorular soruldu.

Sınavda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği belirtildi. Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Meriç, "İlçemizde böyle güzel ve anlamlı bir yarışmaya katılan bütün öğrencilere ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür ediyorum. Siyer-i Nebi yarışmasının tanıtımı ve organizasyonu konusunda çalışmaları yürüten Milli Eğitim personellerimiz ile birlikte Sincik'te tüm okullarımızda okuyan öğrencilerimizin haberdar edilmesini sağladık. İlçemiz genelinde yarışmaya 293 ortaokul öğrencisi, 100 lise öğrencisi olmak üzere toplam 393 öğrencimiz katıldı. Yarışma kapsamında en güzel hediyenin okumak ve okuduğunu anlamak olduğunu bilmek bizi mutlu etmektedir. Yarışmada başarılı sonuçlara imza atacaklarına inandığımız öğrencilerimize ve emeği geçen meslektaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Adıyaman Sincik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title