Haberler

Sincik'te Kitap Okuma Yarışması

Adıyaman’ın Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3. Sınıflar arasında kitap okuma yarışması yapıldı.

Adıyaman'ın Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3. Sınıflar arasında kitap okuma yarışması yapıldı.

Sincik ilçe genelindeki tüm okullarda ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin katılımı ile Söğütlü Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan kitap okuma yarışmasına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 40 ilkokuldan 218 öğrenci yarışmaya katıldı. Öğrenciler okudukları Ömer Seyfettin'in ' Çanakkale'den Sonra' ve Mevlana' dan Seçme Hikayeler 'Üç Balığın Hikayesi' kitaplarından hazırlanan sorularla yarışmada ter döktüler.

Yarışma sonrasında dereceye giren öğrenciler belirlendi. Değerlendirme sonucunda Atatürk İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Rümeysa Öğüt sorulan 30 sorunun 28 tanesini doğru cevaplayarak birinci oldu. Balkaya Darıderesi İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Filiz Güneş 30 sorunun 27 tanesini doğru cevaplayarak ikinci oldu. Yarpuzlu İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Hediye Ağar 30 sorunun 26 tanesini doğru cevaplayarak üçüncü olmaya başardı. Mahmut Aktan sponsorluğunda 1. olan öğrenciye tablet, 2. olan öğrenciye bisiklet, 3. olan öğrenciye çeyrek altın takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerine çiğ-köfte tattırılarak yarışma tamamlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, "Sincik ilçesinin eğitim ve başarı durumunu yükseltmek için düzenlediğimiz bu kitap okuma yarışmasında, temelden kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduklarını anlamalarını sağlamak amacıyla yaptığımız bu yarışma ile çocuklarda bir kitap kültürü oluşturmak hedeflenmiştir. Yarışmada ter döken bütün öğrencilere, yardımlarını esirgemeyen öğretmen ve yöneticilere, misafirperverlik örneği gösteren Söğütlü Cumhuriyet Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederim" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Adıyaman Söğütlü Sincik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (1)

has sincikmobilWeb@haberler.com:

Emegi gecenlere teşekkürler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title