Haberler

Sincik Arıcılar Derneği Arıcılık Kursu Açıyor

Adıyaman’ın Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklaşa arı yetiştiriciliği kursu açmaya hazırlanıyor.

Adıyaman'ın Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklaşa arı yetiştiriciliği kursu açmaya hazırlanıyor.

Sincik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitim salonunda açılacak kursta, kursiyerlere meslek kazandırılması hedefleniyor. Sincik ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından verilecek olan arıcılık kursunda, arı yetiştiriciliği ve balın üretilme süreçleri konusunda eğitimlerin verileceği kursun son başvuru tarihi ise 10 Mart 2016 olarak açıklandı. Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği öncülüğünde gerçekleştirilecek olan kursun 10 iş günü süreceği bildirildi. Kursların hafta içi her gün 09: 00 ile 17: 00 saatleri arasında gerçekleştirileceği ifade edilirken, eğitimin süresi 80 saat olarak belirlendi. Eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerler arı yetiştiriciliği sertifikasına sahibi olacak. Sincik'te geçtiğimiz yıl yaklaşık 150 kişinin arı yetiştiriciliği sertifikası aldığını belirten Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk, "İlçemizde 3 yıldır faaliyet gösteren Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneğimizin girişimleri ile arı yetiştiriciliği kurslarının bu yıl 2'incisi açılacak. Arıcılık kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. Bu yıl açılacak olan kurslara da yoğun bir ilgi olmasını bekliyoruz. Açılacak olan kursa katılmak isteyen arıcılarımızın en geç 10 Mart 2016 tarihine kadar Sincik Halk Eğitim Müdürlüğüne müracaatta bulunmaları gerekiyor. Sincik'te arıcılığı yaygınlaştırmak istiyoruz. 10 yıl önce Sincik'te 20-30 tane arı yetiştiricisi varken bugün bu sayı yaklaşık 250'ye ulaşmıştır. Bazıları amatör olarak bu işle uğraşırken kimisi de profesyonel olarak arı yetiştiriciliği yapmaktadır. Sincik Balı Türkiye'nin en lezzetli ballarından biridir, balımızı marka haline getirmek için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Sincik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title