Haberler

Sincar Dağı'nda Yasananları Anlatırken Ağladı

Güncelleme:

Irak'ta IŞİD saldırılarından ailesiyle birlikte kaçan ve kurtarılan gazeteci Berekat İso, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Irak'ta IŞİD'in 2 Ağustos'ta Sincar İlçesi'ne saldırmasından sonra kaçarak Sincar Dağı'na sığınan ve günlerce aç ve susuz kalan binlerce insan arasında ailesiyle birlikte bulunan gazeteci Berekat İso dün kurtarılırken, yaşananları gözyaşları içinde anlattı.

2 ÇOCUĞU DAĞDA AÇ VE SUSUZ

IŞİD'in Sincar'a girmesinden sonra Sincar Dağı'na kaçan binlerce Ezidi Kürt ve Türkmen arasında bulunan Rudaw TV'nin Sincar muhabiri Berekat İso, dün küçük kızı ile kurtarılırken, başka yönden dağa kaçan eşi ve 2 çocuğunun halen dağda aç ve susuz, diğer binlerce kişi ile birlikte kurtarılmayı beklediğini söyledi. Çalıştığı televizyon kanalına çıkan ve kurtulduğuna pek sevinmediğini söyleyen Berekat İso, yaşananları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

"KURTARILDIĞIMA SEVİNEMEDİM"

DHA muhabirine de konuşan Berekat İso, dağda halen binlerce insanın aç ve susuz kurtarılmayı beklediğini büyük çoğunluğu çocuk olmak üzere çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini kaydederek şöyle dedi: "Ben ve küçük kızım bir tarafından, eşim ve 2 çocuğum ise başka taraftan dağa çıkmıştık. Bir birimizi bulmadık ve halen eşim ve 2 çocuğum dağda. Orada onlar gibi binlerce kişi var, kurtarıldığıma sevinemedim. Dünya kamuoyunun yaşananlara seyirci kalmaması lazımdır. Sincar dağında dünyada bugüne kadar yaşanmayan bir trajedi yaşanıyor. Çocuklar güzümüzün önünde ölüyordu ve hiçbir şey yapamıyorduk."

HELİKOPTERLERLE YARDIM GÖNDERİLİYOR

IŞİD korkusu nedeniyle 2 Ağustos'ta Sincar Dağı'na çıkanların bir kısmı helikopterler bir kısmı ise Peşmerge ve YPG'nin açtığı koridor ile kurtarılırken, halen Sincar Dağı'nda insanların aç ve susuzluk ile mücadele ederek kurtarılmayı bekledikleri belirtiliyor. Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi, bugünde büyük askeri helikopterler ile Sincar Dağı'na başta su olmak üzere yardım malzemesi ve silahlı Peşmerge güçleri gönderdi. Sincar Dağı'ndan kurtarılanların bir kısmı önce Suriye'nin Rojava bölgesine, ardından Irak Kürt yönetiminin denetimi altındaki bölgelere gönderiliyor. Habur Sınır Kapısı'nın karşısındaki İbrahim Halil Sınır Kapısı'nda binlerce kişinin Türkiye'ye girmek için beklediği ancak, evrakları ve pasaportları olmadığından girişlerine izin verilmediği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

türk oğlu:

şimdi işit canisini savunan hayvanlar kendinize bir bakın........söze gerek yok ey şeytanın ordusu iş-it

66
5
yanıtYanıtla
demokrat:

sevgili türk oğlu katılıyorum sana emin olun ben bir kürt olarak eğer birinin canı yanarsa göz yaşlarıma hakim olmiyorum insan olan birkişi nasıl olurda bu görüntülere sevinir anlamış değilim

41
1
yanıtYanıtla
TürkKürdmelez:

ışıd ne kadar zalim se pkk ve ydp denen töröristler onlardan kalır yanları yok Allahın adaleti müslüman türkmen kürt leri Allah korusun pkk inşallah işıd yok eder perişan eder ışıd e yok olur

7
13
yanıtYanıtla
kahraman:

işid şeytanın ordusuda pkk ve ypg acaba allahın ordusumu yıllarca cocukları kadınları gençleri öldüren kaçıran tecavüz eden pkk şeytanın ordu alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste tabiki işidi de saymıyoruz ama pkk da bu işte allah belalarını versin

4
9
yanıtYanıtla
ısakelava@husmail.com:

pkk lı köpek....amerian uçakları eşliğinde barzani malikinin ucakları pyd ancak ışide denk olabildiniz..yuhhhhhhh. ha ışidde kahrolsun

yanıt0
yanıt0
doktor:

çok sevinmeyin ışidin az ömrü kaldı pkk bitirir bunları zaten 20 tane de kendi kürt elemanlarını öldürmüşler onlara katılacak salak bir kürt müslüman kalmaz herhalde

9
2
yanıtYanıtla
ULTİMATOM:

burda işid zebanilerini koruyanlara söylüyorum. savaşmanında bir adabı bir şerefi vardır. insan ölecekse şerefiyle ölmeli. öldürecekse bile asilce öldürmeli. doğada bile böyledir. aslan avını öldürmeden asla yemez. çünkü asil hayvandır. çakallar sırtlanlar kurbanı yolda kaçmaya çalışırken arkadan ısıra ısıra bağırsaklarını çıkartırlar ve canlı canlı daha ölmeden yemeye başlarlar.çünkü değersiz hayvanlardır. işidde bu çakal ve sırtlanlar gibidir. soysuzdur. hayvan bile denmez, yaratık, cehhennem zebanileridir. onları savunanlar insanlıktan çıkmışlar. allah kahretsin ne diyim.

6
1
yanıtYanıtla
apo:

allah sabır wersin ne olursa olsun insan olmak zorundayızzzzzzzzzzzzz

2
0
yanıtYanıtla
ibrahım:

insan olmuşuz insalıktan sevgiden bahsedecez dünya polıtıkası yapar olmuşuz bağımsız ve demokrasi gelmiş sandım ülkeye bir makarnaya kömüre talim etmiş bir halk ülkeden başka ülkelere halklara yorumlar bu adama gelince madem kızın eşin orda kalmış yapacağın tek şey peşmerge yada pyd pkk geçip savaşman olurdu burda ağlaman değil ne olması gerekıyor artık svaşman için , halkını korumak adına olurdu akp yiğitliğide bu ülkede halklara karşı olur orda tırt burda halkına saldırsın tekme tokat girerler müslümanlar ya.

1
1
yanıtYanıtla
ibrahım:

merak etme türkoğlu ortadoğuda her türlü emperyal hesaplar içinde çıkan her it köpek çakal hayvan lar başta pyd pkk peşmerge savaşaacak olan yine kürtler olucaktır insan gibi her halk mezhep özgür demokratik ortamda olacaktır ters bir durumda kürtler izin vermıcektır kaçmak ağlamak yerine savaşan onurlu nasmuslu insanları çoktur hiç şüphem yoktur ağlamak insani dir ama artık ne olması gerekiyor diyoruö daha ne olması lazım savaşması için bu adamların,destek vermeleri birlikte hareket etmeleri gerekır bu zulümlere dur demek istiyorsa her insan olan bunu istiyorsa.

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title