Haberler

Sincar'da PKK ve Suriyeli Peşmergeler Arasında Çatışma Çıktı

IRAK'ın Sincar (Şengal) bölgesinde konuşlanan Barzani'nin eğittiği Suriye'nin 'Rojava peşmergeleri' ile Pkk'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 1 Pkk'lı öldü, 3 Pkk'lı ile 4 peşmerge yaralandı.

Merkezi Erbil'de bulunan ve uydudan yayın yapan Rudaw Televizyonunda yer alan habere göre, Irak'ta Barzani'ye bağlı IKDP'nin eğittiği, 'Rojava Peşmergeleri' olarak adlandırılan yaklaşık 500 Suriyeli peşmerge, dün Şengal'in Hanesur bölgesinde konuşlandı. Suriye peşmergeleri ile o bölgeyi kontrol altında tutan PKK tarafından kurulan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında çıkan gerginlik bu sabaha karşı çatışmaya dönüştü. Çatışmada 1 PKK'lı öldüğü, 3 PKK'lı ile 4 peşmergenin yaralandığı belirtildi. Taraflar çatışmayla ilgili birbirini suçladı.

Rudaw Televizyonuna konuşan PKK'nın oluşturduğu Şengal Direniş birlikleri yöneticilerinden Kasım Şeşo, "Çatışmaların bir daha yaşanmaması ve diyalogun başlaması için girişimler sürüyor" dedi.

Rojova Peşmerge Birliği'nden 500 kişilik askeri gücün dün Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Peşmerge Bakanlığı'nın kararıyla sınır bölgesini korumak için Sınune-Hanesur arasındaki bölgeye konuşlandığı belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rojava Irak PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title