Haberler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler

Marmaris'te, "kardeş şehir" Jinan adına yaptırılan parkta düzenlenen gösteriyle, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamaları protesto edildi.

Marmaris'te, "kardeş şehir" Jinan adına yaptırılan parkta düzenlenen gösteriyle, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamaları protesto edildi.

MHP İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan vatandaşlar, Atatürk Caddesi üzerindeki Marmaris Belediyesi tarafından Çin mimarisine uygun olarak yaptırılmış Jinan Parkı'na yürüdü. Türk bayrakları ve gök bayraklar ile Çin'in uygulamalarını eleştiren dövizler taşıyan protestocular, parkın girişindeki "dostluk anıtına" siyah çelenk bıraktı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Onur Ünver, Çin'in "Doğu Türkistan" Türklerine uyguladığı sindirme, kültürel ve dini değerlerini yok etme gayretlerini Türk milliyetçileri olarak protesto ettiklerini söyledi.

İlçedeki Jinan Parkı'nın kaldırılması için belediye başkanı ve meclis üyelerine çağrıda bulunan Ünver, "Soydaşlarımıza bu zulmü reva görenlerin ne dostluğuna ne de parkına tahammülümüz yok" dedi.

Ünver, parkın adının "Doğu Türkistan Parkı" olarak değiştirilmesini istediklerini ifade etti.

Eyleme MHP Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci ve partinin ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protesto, olaysız bir şekilde sona erdi.

Marmaris ile Çin'in Shandong eyaletinin 6 milyon nüfuslu başkenti Jinan arasında 2011'de "kardeş şehir protokolü" imzalanmış ve dostluk ilişkilerine katkı sağlaması amacıyla 2 yıl önce oluşturulan park, Jinan'dan gelen heyetin de katılımıyla açılmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Marmaris Belediyesi Atatürk Caddesi Uygur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title