Haberler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler

Zeytinburnu Adliye Meydanı'nda, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik baskıları artıran Çin protesto edildi.

Zeytinburnu Adliye Meydanı'nda, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik baskıları artıran Çin protesto edildi.

Meydanda toplanan grup, tekbir getirip Çin aleyhinde sloganlar atarak, "Kahrolsun Kızıl Çin" ve "Yaşasın Bağımsız Doğu Türkistan" pankartları açtı.

Hür Doğu Türkistan Platformu adına basın açıklaması yapan Doğu Türkistan Vakfı Genel Sekreteri Dr. Ömer Kul, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin dini vecibelerinin yasaklandığını belirterek, "Despot Çin idarecileri, oruç tutmayı, camilerde namaz kılmayı suç saymaktadır. Uygur erkeklerinin sakal bırakması ve kadınların başörtü takması cezalandırılmaktadır" dedi.

Senelerdir uygulanan asimilasyon politikalarının katliam boyutuna taşındığını savunan Kul, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzülerek ifade etmeliyim ki sözde insan hakları savunucuları bu meselede maalesef üç maymunu oynamaktadır. Mesele Türk düşmanlığı olduğunda güya demokrasi adına dünyayı ayağa kaldıranlar köşelerine çekilmiş vaziyettedir. Hasımlarımızın kinlerini kusmalarına, salyalarını akıtmalarına hiç mi hiç şaşmıyoruz. Bizler Türk milliyetçileri, İslam hadimleri ve Anadolu Müslüman Türklüğü olarak Uygur Türkleriyle olan akrabalık hukukumuzun ebediyete dek arkasında durup, gereğin yerine getirme çabasında olacağız. Bütün dünya bilsin ki son nefesimize kadar da 'Özgür Doğu Türkistan' diyeceğiz."

Kul, sözlerini, "Devletimizi yönetenler Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramına uluslararası camiada en sert tepkiyi vermelidir. Bu mesele milli bir duruşun ötesinde insani ve İslami bir görevdir. Doğu Türkistan, zulüm gören Filistin, Myanmar, Suriye, Irak, Karabağ gibi diğer Müslüman coğrafyalar kadar hassasiyet gösterilmeyi hak etmektedir" diye tamamladı.

Eyleme, Anadolu Gençlik Derneği, Saadet Partisi Zeytinburnu teşkilatı, MHP Zeytinburnu teşkilatı, Ülkü Ocakları Zeytinburnu şubesi, Kazak Türkleri Derneği ve Erbakan Vakfı üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Zeytinburnu Uygur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title