Haberler

Sincan'daki "Himmet" Davası

Sincan'da kurdukları dernek aracılığıyla, "Sincan'a yakışır, tarihi özellikleri olan, Kocatepe Camii gibi bir cami" yaptıracaklarını beyan ederek, vatandaşlardan aldıkları ve topladıkları yardım ve bağışları kendilerine yakın gördükleri kurum, vakıf, kişi ve kuruluşlara bağış altında usulsüz şekilde aktardıkları gerekçesiyle açılan davada, 18 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Sincan'da kurdukları dernek aracılığıyla, " Sincan'a yakışır, tarihi özellikleri olan, Kocatepe Camii gibi bir cami" yaptıracaklarını beyan ederek, vatandaşlardan aldıkları ve topladıkları yardım ve bağışları kendilerine yakın gördükleri kurum, vakıf, kişi ve kuruluşlara bağış altında usulsüz şekilde aktardıkları gerekçesiyle açılan davada, 18 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Pevril Geçer, ?Beytullah Çakmak ile tutuksuz 13 sanık, müşteki Savaş Güven ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Pevril Geçer, dernek yönetimi olarak kanunsuz bir iş yapmadıklarını, hukukun dışına çıkmadıklarını ileri sürdü.

Tutuklu iki sanık hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı

Pevril Geçer, "Yaptığımız proje müftülüğün, kaymakamlığın bilgisi dahilinde. İkaz, tenkit gibi bir şey gelmedi. Projeye nasıl finans sağlanacağı düşünülmüş, dükkanların satılması suretiyle finans ihtiyacının karşılanacağı belirtilmiştir. Hukuksuz bir şeyimiz olmadı. Derneğimizin neresine bakarsanız bakın bir hıyanet göremezsiniz. Hesabını veremeyeceğimiz bir iş yoktur. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Sanık avukatları da yargılamada gelinen aşama, delillerin toplanmış olması ve sabit ikametgah sahibi olmalarını gerekçe göstererek müvekkillerinin adli kontrol kararıyla tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Şenel Altınel, tutuklu sanıklar Pevril Geçer ile Beytullah Çakmak'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, bazı eksiklerin giderilmesine de karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Hamdi Kaya tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların, Sincan'da kurdukları Kültür Derneğimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği ile " Sincan'a yakışır, tarihi özellikleri olan, Kocatepe Camii gibi bir cami" yaptıracaklarını beyan ederek vatandaşlardan aldıkları ve topladıkları yardım ve bağışları kendilerine yakın gördükleri kurum, vakıf, kişi ve kuruluşlara bağış adı altında usulsüz şekilde aktardıkları iddia edildi.

İddianamede, şüpheli olarak Mehmet Yiğit, Pevril Geçer, Beytullah Çakmak, Hüseyin Sözen, Muharrem Fiyci, Abdulhamit Altınbaş, Cafer Taşan, Mustafa Gezer, Yusuf Duru, Osman Turgut, Atila Ulucan, Mustafa Ekinci, Aşkın Bayhan, Ayhan Kerim Doğan, Ahmet Arslan, Harun Yeşilyurt, Adem Akın ve Hilmi Özsoy yer aldı.

Dernek yönetim kurulu üyelerinin, bilirkişi raporunda belirtildiği gibi usule aykırı, kime verildiği, ne amaçla verildiği belli olmayacak şekilde sorumlulukları altında bulunan derneğe ait parayı Maltepe Dershanesine verdikleri savunulan iddianamede, dernek tarafından 5 Haziran 2012'de kurulan Kültür Sincan İnşaat Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından iki ayrı tarihte Turgut Özal Üniversitesine bağış adı altında ödeme yaptığı kaydedildi.

İddianamede, bu bağışların muhasebe kayıtlarında, kasa ve banka hesaplarında gösterilmediği, fatura ve dekontların incelenmesinden böyle bir bağışın yapıldığı sonucunun çıkartıldığı kaydedildi.

İddianamede sanıkların, "Müteselsilen dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık", "müteselsilen vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında dolandırıcılık", "ihaleye fesat karıştırma", "müteselsilen özel belgede sahtecilik", "müteselsilen resmi belgede sahtecilik", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "müteselsilen hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" gibi suçlardan cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Turgut Kocatepe Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title