Haberler

Sincan'da Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Sincan'da yaşayan hanımları bir araya getirdi. Sincan Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Lale Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincan Müftüsü Osman Şener, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Bölümü Genel Müdürü Emin Küçükayar ve yüzlerce kadın katıldı. Tüm hanımların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Tuna, "Dünyayı erkekler yönetir, erkekleri de hanımlar. Dolayısıyla siz hem dünyayı hem de evinizi yönetiyorsunuz. Size bir gün değil 365 günün tamamını atfetmek en doğrusudur" dedi.

Programda aynı zamanda Uzman Psikolog M. Evren Hoşrik tarafından ödül ve ceza konulu bir seminer verildi. Eşler ve çocuklarla olan iletişimde eşlerin ve çocukların ödül ve cezaya verdiği tepkiyi anlatan Hoşrik, ceza verilmemesinin imkansız olduğunu belirtti. Hoşrik, "Ceza verilmez diye bir kural yoktur, hatta imkansızdır. Ceza verilmelidir fakat nasıl verilmesi gerektiği önemlidir. 2 tip ceza çeşidi vardır. Birincisi şiddet ve müdahale, ikincisi ise mahrum bırakmadır. Birincisinden uzak durulması şarttır. İkincisi ise ölçülü ve uygun olarak kullanılmalıdır" diye konuştu.

Eşe ve çocuğa istenilen şeyi yaptırmak için sürekli ödül verilmesinin de doğru olmadığını belirten Hoşrik, "Her şeyin fazlası zararlıdır. Birine sürekli seni seviyorum derseniz bir süre sonra duyarsızlaşır. Aralıklı olarak bunu ifade etmek ise daha doğrudur. Çocuğumuzla olan iletişimimizde de sürekli ödül vermek doğru değildir. Sürpriz zamanlarda verilen ödüller çocuğun davranışını hep o yönde davranma yönünde pekiştirecektir" dedi.

İlginin büyük olduğu programda Tevhidi ilahi grubu eşliğinde Sincan Belediyesi Engelli Semazen grubu da bir gösteri gerçekleştirdi. Sincan Belediyesi katılan tüm hanımlara güller hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tuna Sincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title