Haberler

Sincan Belediyesinden Regaib Kandiline Özel Program

Sincan Belediyesi üç ayları ünlü İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ile karşıladı.

Sincan Belediyesi üç ayları ünlü İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ile karşıladı. Sincan Belediyesinin Regaib Kandili özel programına binlerce vatandaş katıldı.

Regaib gecesinin faziletlerini anlatan Ömer Döngeloğlu, evli çiftlere de ev içindeki sırları kimseyle paylaşmama, ev içinde olanları kimseye anlatmama tavsiyesinde bulundu.

Sincan Belediyesi, mübarek üç ayların başlangıcına özel bir program düzenledi. Rahmet, bereket ve mağfiretin habercisi olan Regaib Kandili programı Sincan çok katlı otoparkında yer alan Sincan Belediyesi Rüstem Altunbaş Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Regaip Kandilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Sincanlılar, programı izleyebilmek için saatler öncesinden salonu doldurdu. Kur'an- ı Kerim tilavetiyle başlayan "Kandil Özel" programı Sincan Belediyesinin engellilerden oluşan "Umudun Kanatları" grubu semazen gösterisiyle izleyenleri mest etti. Duygu dolu anlar yaşayan vatandaşlar, grubu dakikalarca alkışladı.

Başkan Tuna'ya teşekkür

Kutsal topraklara ziyaretinin ardından soluğu Sincan'da alan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, o mübarek beldenin manevi ruhunu Sincanlılarla paylaştı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatından örneklerle İslamiyeti ve müslümanca yaşamayı anlatan Döngeloğlu, "Beni sizlerle buluşturan ve bu maneviyatın yaşanmasına vesile olan çok değerli kardeşim Sincan Belediye Başkanı Doç.Dr. Mustafa Tuna'ya ve tüm çalışanlara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Peygamber Efendimizin hayatından örneklerle evli çiftlere de tavsiyelerde bulunan Döngeloğlu, Hz. Ayşe validemizin iki ay hurma dışında bir şey yemediğini, fakat bunu zengin olan babası ile dahi paylaşmadığını söyledi. Evde yaşananların evde kalması gerektiğinin altını çizen Ömer Döngeloğlu, "İyi niyetle bile olsa kimseye eşiniz ile konuşmalarınızı, evde yaşananları anlatmayın. Bu haramdır. 'Eşim patates yemeğini sevmiyor' ya da 'eşim patates yemeğini iyi pişiremiyor' bile demeyin. Bu konuşmaları dahi yapmak sakıncalıdır. Gerisini siz düşünün" İfadelerini kullandı.

Üç aylardan azami ölçüde faydalanmak gerektiğini de tavsiye eden Döngeloğlu, namazın önemini vurguladı. Dini programlar seyretmek yerine 'namaz kılın' diyen Döngeloğlu, "Adam dini programları kaçırmıyor ama yatsıyı kılmadan yatıyor. Bu olmaz. Beni seyretmeyin ama mutlaka namaz kılın" diye konuştu.

Sincan Belediye Başkanı Doç.Dr. Mustafa Tuna da tüm İslam aleminin Regaip Kandilini kutladı. Başkan Tuna, "Regaip Kandilinin hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, İslam coğrafyasında yaşanan savaşların son bulmasına, dünyada mutlak barışın hakim olmasına vesile olması dileğiyle, başta değerli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Döngeloğlu Mustafa Tuna Sincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title