Haberler

Sınavda Kağıt-Kalem Dönemi Bitiyor

Güncelleme:

ÖSYM, kağıt-kalemle sınav dönemini bitirip "elektronik" sınav sistemine geçiyor. İlk deneme Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nda yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), uzun zamandır üzerinde çalıştığı elektronik sınavlara bu yıl başlıyor. ÖSYM, 7 Eylül’de kamu personelinin dil seviyesini belirlemek için gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nı (YDS) elektronik sistemle yapacak.

ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK İLK RESMİ SINAV

YDS, hem yazılı hem de elektronik olarak gerçekleştirilecek ve elektronik ortamda yapılacak ilk resmi sınav olacak. Tüm YDS adaylarına elektronik sınav yapacak kapasiteye ulaşılıncaya kadar basılı ortamda yapılan sınavlar devam edecek. ÖSYM Bilkent merkezinde 80, Balgat’taki koordinatörlükte ise 150 adayı elektronik ortamda sınav yapabilecek altyapı hazırlandı.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Elektronik sınav sistemi şöyle işleyecek:

Öğrenciler sınav için başvuru yapacak ve ÖSYM’den randevu isteyecek. ÖSYM yetkilileri, öğrencilere farklı saatlerde randevu verebilecek.

Saati gelen öğrenci belirtilen sınıfta sınava girecek. Hazırlanan sorular internet bağlantısız off-line ortamlarda saklanacak.

Sorular bilgisayardan cevaplanacak. ÖSYM yetkilileri, sınavla ilgili şu bilgileri verdi: "Sınav güvenliği ile usul ekonomisi ve uygulanmasının daha pratik olması, daha kolay ve net değerlendirilebilir olması bakımlarından basılı ortamda uygulanan sınavların artık sanal ortamda elektronik sınav uygulaması şeklinde yapılması bir gereklilik haline gelmiştir. Nihai hedef olarak tüm sınavlarımızın elektronik sınav usulü ile yapılması sağlanacaktır." (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Eylül Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (39)

ülkücü:

yani kısaca torpil gececek arkadaslar akp li olanlar memur olacak

22
12
yanıtYanıtla
caner:

Tayyip suclusun !!! Ne isin var medeniyetle Modern olmakla yapmakla ? Birakacaksin bu Milleti cahil kalsin , ne isin var elektronikle melektronikle ? Chp zihniyetinin 1923 tarihinden beri cahil cuhela biraktigi gibi milleti Cahil birakacaksin okullarida kapatacaksin aslinda . Ülkeyi Cahil ve geri birakki iyi yönetesin herkez koyun olarak kalsin

6
23
yanıtYanıtla
gerçek atatürkçü:

cevaplar rahatlıkla değiştirilecek

27
2
yanıtYanıtla
SORU:

Sayısal derslerde bu imkansız.

25
3
yanıtYanıtla
murat fatihhnjyttgrb@hotmail.com:

niye? sayısal testlerde şıklar a b c d şeklinde değil mi...hiyeroglif mi? yanına müsvette almaz diye bi kural yok.

yanıt0
yanıt0
aliakinci455@hotmail.com:

hiçte imkansız değil aksine çok basit.

yanıt0
yanıt0
dünya vatandaşı:

hecklenebilir, elektirikler kesilebilir,

21
3
yanıtYanıtla
alinemesiss_01_01@hotmail.com:

kedidir kediiii

yanıt0
yanıt0
ANKA:

KOPYAYI DİJİTAL HALE GETİRİYORLAR.DEĞİŞEN BİŞEY YOK

22
2
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Şimdi bunada karşı çıkarlar diye tahmin etmiştim..yanılmamışım,devamlı değişiklik olurmuymuş..her sene bu sınava giriyorlarmış gibi,eğer öyleyse okumasanda olur çünkü sizden bir cacık olmaz.

14
10
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title