Haberler

Sınavda Hakkının Yendiğini İddia Eden Konuşma Özürlü Vatandaşın Umudu Başbakan Erdoğan

Zonguldaklı Konuyma Özürlü Hasan Başar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mektup Yazarak, Katıldığı Özürlü Memur Sınavında Hakkının Yendiği İddasıyla Sınavın İptal Edilmesini İstedi.

Zonguldaklı konuyma özürlü Hasan Başar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, katıldığı özürlü memur sınavında hakkının yendiği iddasıyla sınavın iptal edilmesini istedi.

Başar, sınavlarda torpile son verilmesi verilmesi için her sınav salonuna bir fotokopi makinesi konulmasını ve sınava katılan her adayın cevap kağıdının fotokopisinin 'aslının aynıdır' mührü vurularak adaya teslim edilmesini teklif etti. Başar, "Böylece hem torpil ortadan kalkar hem de adaylar ne yaptıklarını daha iyi görürler. Kimse de adayların sınav kağıtlarıyla oynayamaz" dedi. Geçtiğimiz yıl Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak kekemelere telefon indirimi yapılmasını talep eden ve isteği kabul edilen Zonguldaklı Hasan Başar şimdi de özürlü sınavında hakkının yendiği iddiasıyla Başbakan'a bir mektup yazdı. Başbakan'dan sınavlarda torpil yapılmaması için yardım isteyen kekeme Hasan Başar'ın mektubu şöyle:

"Ben konuşma engelli vatandaş Hasan Başar. Sizden 2 Aralık 2006 tarihinde İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde yapılmış olan İş-Kur Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürlüğü için engelli memur alım sınavının sonuçlarının iptal edilmesini istiyorum. Sebebine gelince sınava 600-700 kişi girdiği halde alınacak sayı 22 kişiydi. Israrlı sorularımıza rağmen sınavın ne zaman açıklanacağı bizlere söylenmedi. İnternetten baktığımda kazanamadığımı ve yedek listeye dahi giremediğimi öğrendim. Oysa sınavım çok çok iyi geçmişti. Tüm soruları yapmıştım. Şöyle bir gerçek mevcut. Sınav cevap formu kurşun kalemle doldurulduğu için rahatlıkla silinerek üzerinde oynanabilir. Yani bu şekilde kazanacak olan aday kaybeder, kaybedecek olan da kazanır. Yani bu sınav kağıtlarıyla oynanamayacağının garantisini kimse veremez. Oysa sınav formu teslim edilirken sınav salonunda bir fotokopi cihazı bulundurulup, her adayın sınav cevap formunun fotokopisi çekilip salon başkanının imzası ve 'aslının aynıdır' kaşesi ile adaya bu belge verilse, herhangi bir suistimal durumunda konu hukuka intikal ederse aday hakkını savunabilir. Ayrıca ana bina çıkışındaki görevliler, çıkan adaylara cevap anahtarını verirlerse herkes ne kadar doğru yaptığını görür. Böyle bir sınav hem adil ve hem de şeffaf olur. Bunun dünyada örneği var mı demek yerine, dünyaya olumlu bir örnek sunmak için ne bekliyorsunuz?"

(DA-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title