Haberler

Sınav Öncesi Moral Programı

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen programla Psikolog Ayşe Nurcan Özüçağlayan tarafından Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesi öğrencilere moral verildi.

Psikolog Doktor Ayşe Nurcan Özüçağlayan, öğrencilerin aile ve eğitimci baskısında olmamaları gerektiğini belirtti. Sınav öncesi rutin hayatın dışına çıkılmaması gerektiğini dile getiren Özüçağlayan, "Sınav gününe kadar ders çalışan öğrenciler var. Bir hafta kala ders çalışmak yerine daha rahat şekilde konu tekrarı yapmak onlar için daha iyi olacaktır. Sınav öncesi rutin hayatın dışına kesinlikle çıkmamaları gerekir" diye konuştu.

Sınav süresi boyunca kaygı ve stresin, egzersiz yapılmadığı takdirde 45 dakika öğrenciyi rahatsız edebileceğini ifade eden Özüçağlayan, "5 dakika boyunca öğrencinin derin nefes alıp küçük egzersizler yapması, sınavda rahatlatıcı olacaktır. Susamaya, sınav esnasında fazla su tüketimine ve tuvalet ihtiyacının artmasına neden olan fazla yağlı ve tuzlu besinler sınav öncesinde tüketilmemelidir. Kan şekerinin hızla yükselmesine, sonra da düşmesine yol açan çikolata, şeker, tatlı gibi şekerli besinler bilinenin aksine beynin ihtiyaç duyduğu şekeri karşılamaz ve sınav esnasında dikkat dağınıklığına, konsantrasyonun azalmasına neden olur" diye konuştu.

Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ise, sınav öncesi öğrencilerin strese girmemesi gerektiğini, sınava kalan iki, üç gün içinde farklı bir şeyler yapılması gerektiğini söyleyerek, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

AK Parti Patnos Kadın Kolları Başkanı Nuran Kılıç da, öğrencilere sınavda kaybetmenin her şeyin bittiği anlamına gelmediğini belirterek, hiçbir zaman 'kazanamam' inancı içerisinde olmamalarını öğütledi.

Okul koridorunda yapılan program pasta kesimi ve halay çekilmeyle son buldu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ak Parti Patnos Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title